Stort cykelløb rammer Vejle i dag: Chr. Winthersvej og Kiddesvej bliver dramatiske højdepunkter

Glæde over sidste års sejr i cykelløbet. Foto: PostNord Danmark Rundt

Ifølge løbsdirektør, Jesper Worre, er der specielt tre afgørende momenter på årets kongeetape, som vil skabe et endnu mere dramatisk cykelløb end tidligere.

Der er store forventninger til underholdningen, når feltet ruller ud på 3. etape i PostNord Danmark Rundt fra Holstebro til Vejle. Årets kongeetape er nemlig designet til drama.

"Det bliver en fantastisk kongeetape med spektakulære stigninger, masser af højdemeter og 200 km cykelløb i et smukt og krævende terræn. Hele Randbøldal-området er nyt i PostNord Danmark Rundt, og det er uendelig flot, så der er meget at se frem til," siger Jesper Worre, løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt.

Chr. Winthersvej får en hovedrolle

Selvom Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej har været en del af kongeetapen flere gange, har den spektakulære 19 % stigning ikke haft den hovedrolle, som den smukke scene i Vejle Vestby lægger op til. Men det laver årets etape, ifølge Jesper Worre, om på:

"Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej vil med garanti få en hovedrolle i år. Modsat tidligere år ligger stigningen på slutningen af etapen, og derfor bliver det et afgørende moment i løbet."

"Men det er ikke kun Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej feltet skal forholde sig til. Inden for få kilometer skal de også forbi hårde stigninger på Østengaard, Hopballe og Skibetvej, og det er bare inden, det går løs på Kiddesvej. At der er så mange hårde stigninger, så sent i løbet, er med til at slide på rytterne, og det åbner løbet op allerede inden, vi kommer til rundstrækningen i Vejle."

Etapen byder også på stigningen ved Ravning (Fandensdal), og indlagte bakkespurter ved Robert Jacobsen Skulpturpark og Blue Horse Stutteri.

Enkelstart åbner kongeetapen

Torsdagens enkeltstart i Grindsted sætter scenen for dramaet på Kiddesvej. Normalt ligger løbets enkeltstart nemlig efter kongeetapen, men ikke i år, og det giver ifølge Jesper Worre nye muligheder for holdenes taktik forud for den lange kongeetape.

"Enkeltstarten gør, at der er nogle klassementsryttere, som skal ud og hente sekunder på kongeetapen. At holdene kender udfaldet af enkeltstarten, kan derfor betyde, at der angribes længere ude end normalt. Enkeltstarten i Grindsted får derfor betydning for, hvordan etapen til Vejle bliver kørt på det taktiske niveau," fortæller Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Hvis man ikke er en af dem, der skal ud og stå langs ruten, kan man kigge med på DR1 fra kl. 12.25 i dag, hvor tv-kanalen sender dagens etape i sin helhed.