Stor turistattraktion skrotter den lune forårssol - istiden vender tilbage i weekenden

Foto: Givskud Zoo

I weekenden lørdag den 27. og søndag den 28. april sætter dyreparken fokus på istiden og livet i den kolde tidsalder. Her kan gæster prøve kræfter med spændende aktiviteter, komme helt tæt på rensdyrene og andre store dyr fra istiden.

Tag med på en rejse mange tusinde år tilbage i tiden og kom tæt på livet, dengang en stor del af jorden var dækket af is. Givskud Zoo sætter fokus på tilværelsen for mennesker og dyr i den kolde tidsalder ved eventen Tilbage til istiden, som foregår i weekenden lørdag den 27. og søndag den 28. april 2019. 

Begge dage kan gæster tage med på guidede ture i parkens store istidsudstilling. De kan høre om istidens kæmper som mammutter, uldhårede næsehorn og skovelefanter. Og får nysgerrige mulighed for at møde parkens rensdyr, som er en af de dyrearter, der har overlevet fra istiden og stadigvæk er en del af verdens dyreliv den dag i dag.

De besøgende får også mulighed for at kigge med, når museumsinspektør Klaus Hirsch fra Museum Sønderjylland slår flint og viser, hvordan istidsjægerene selv lavede deres pilespidser og økser. Derudover kan man også prøve kræfter med nogle af de ting, som istidens mennesker foretog sig; det kan både være at skyde med bue og pil samt lave sit eget smykke af rensdyrskind og -takker.

"Vi har sammensat et eventprogram med forskellige oplevelser, der gør det muligt for vores gæster at lære om istiden, samtidig med at de kan lave sjove aktiviteter sammen. Så det vil være interessant for alle aldre, siger formidler og tovholder på eventen," Lasse Stærdal Simonsen.  

Eventen foregår lørdag den 27. og søndag den 28. april - begge dage fra kl. 11.00 til 16.30 i istidsudstillingen pi Givskud Zoo. Herunder er programmet for begge dage, så eventuelt interesserede ikke går glip af noget:

Program for weekenden

11.00-16.00: Konkurrence

11.00-16.30: Skyd med bue og pil

11.00-16.30: Lav istidssmykker

11.00-16.30: Se hvordan man slår flint,- med museumsinspektør Klaus Hirsch

11.00-16.30: Tag en selfie af dig selv som istidsjæger

11.00-16.30: Rør skind og kranier fra istidsdyr og deres nulevende slægtninge

12.00 og 14.00: Oplev rensdyrenes fodring og hør om istidens giganter

15.00: Oplev rensdyrenes fodring og hør om istidens rovdyr

16.00: Mød rensdyrene og se fodring, vinderen af dagens konkurrence udtrækkes