Seks ulveunger spottet i løvepark - se billede her

Foto: Givskud Zoo

Førerparret i Givskud Zoos ulveflok har nu fået unger. Det er tilføjet seks hvalpe til flokken

Lige før påske søgte ulvehunnen Alsace ned i en hule, og hendes runde mave viste tydeligt, at fødslen af årets hvalpekuld var lige om hjørnet. Og ganske rigtigt; i påsken blev der født hvalpe. 

"Denne gang har vi fået et kuld på seks hvalpe, så det er rigtig fint. Tidligere har vi haft hvalpe med lidt lyse aftegninger, men alle er mørke i år. De er fine i størrelsen og virker sunde og raske," fortæller biolog i Givskud Zoo, Kim Skalborg Simonsen, på parkens hjemmeside. Sammen med dyrepassere og parkens dyrlæge har han tilset og chipmærket det nye kuld.

Valgte ny fødehule

I parkens ulveanlæg er der flere steder, hvor ulvehunnen kan føde hvalpe. I de foregående år er hvalpekuldene blevet født i den del af anlægget, der vender ud mod området P1. 

I år har ulvehunnen valgt at søge ned i en hule i den del af anlægget, der vender ind mod Nordamerika-området på safariruten. 

"Hvorfor hun lige har gjort det i år, kan vi ikke sige. Men det er helt normalt, at ulve flytter rundt på hvalpe efter de er født," forklarer biologen. 

Kan ses om nogle uger

Hvalpene er godt to uger, så de er endnu for små til at forlade hulen.  

- Hunulven bliver altid med ungerne i hulen i den første tid efter fødslen. Hvalpene er blinde og døve og kan ikke klare sig selv. Det er først nu her, hvor de er et par uger, at de begynder at åbne øjne og ører. Men vi må vente lidt med at opleve dem i anlægget. De skal lige være et par uger ældre, før de begynder at komme frem fra hulen. Men så bliver der også liv og leg i anlægget over sommeren, fortæller Kim Skalborg Simonsen

 

Foto: Givskud Zoo