Prisbelønnet troubadur fra Vejle synger skilsmisse-kvalerne bort

Foto: Søren Krogh

”Hvorfor Globus, kunne man spørge ? Fordi vi kommer hele vejen rundt. Jeg blev skilt for nogle år siden, og det kom der heldigvis nogle sange ud af. Sange om kærlighed og smerte. Men også sange om at være på røven, på rejse, på vej ud i det blå på jagt efter nye eventyr”, fortæller Krogh. 

Krogh har fået nyt orkester, som rører grundigt rundt i roots/americana/bluesfolk-gryden under indspilningerne af de spritnye sange, som udgør det nye album. Orkestret består foruden Krogh af: Janus Bechmann (guitar, dobro og banjo), Dennis Ahlgren (mandolin, banjo mm) og Jens Kr. Dam (trommer, cajon og percussion)

”Det er lige før, at vi sidder i rundkreds og spiller”, siger Krogh'en spøgefuldt og fortsætter; ”Nej, vi spiller bare sangene helt håndholdt og garanteret ikke på samme måde to gange. Mine musikere er fantastiske, og vi kunne godt bytte rundt på pladserne – de spiller på det hele. Og det kommer til at dampe af nærvær, spontanitet og stor musikalitet”. Som koncertnavn er Krogh en stor musikalsk oplevelse, men han er altså også bare en af musikbranchens bedste historiefortællere. Ikke for ingenting at han ofte karakteriseres som Niels Hausgaards arvtager.

”Nu har jeg aldrig opfattet mig selv som sanger”, sagde Krogh, da han modtog Danish Music Award-folk-prisen i 2016 som årets sanger … og fortsatte: ”Men måske mere som historiefortæller…” Folkesanger er måske egentlig mere rammende. Krogh modtog i øvrigt en DMA i 2013 som årets sangskriver.

I oktober 2018 debuterede Krogh desuden som forfatter. I mere end 20 år har han til sine koncerter ladet sine sange få følgeskab af historier, introduktioner og anekdoter. 21 af disse baggrundshistorier med tilhørende sangtekster foreligger nu som ”Historier".

11. april spiller Søren Krogh med band på Bygningen i Vejle kl. 19.30 (dørenen åbnes en halv time før koncertstart)