Perfekt timing: Nu kan cykelfans i 59 lande nyde synet af Vejles smukke omgivelser

Feltet slider sig derud af. Foto: DR

Tv-seere fra op mod 59 lande vil fredag kigge med, når feltet i PostNord Danmark Rundt kører kongeetape på Kiddesvej.

En aftale med Eurosport om at sende PostNord Danmark Rundt de næste fire år er netop indgået, hvilket betyder at hele det danske etapeløb bliver vist i 59 lande.

Det begejstrer løbsdirektør Jesper Worre, der siger:

"Vi er ekstremt glade for og stolte af at kunne præsentere løbet på Eurosport der går ud til 59 lande. Det hæver interessen for løbet internationalt, og så vil de mange flotte billeder af vore dejlige land være en fantastisk reklame for danmark.

Aftalen løber i fire år og træder allerede i kraft dag. Derudover håber direktøren også, at den betyder også at Danmarks chancer for at bliver optaget i den nye højer løbskategori UCI Pro Series bliver kraftigt forøget.

Årets løb sendes også direkte på DR

DR1 sender ligeledes alle fem etaper fra PostNord Danmark Rundt live fra start til mål. Derudover sender kanalen også en opsamling på 25 minutter, der gerne skal give seerne det fulde overblik over løbets udvikling.  Kommentatorerne Henrik Liniger og Dan Frost sidder igen i år klar i kommentartorboksen, mens værtssiden får udskiftning med Kresten Mosbæk Gravesen under etaperne og Tina Müller til aftenudsendelserne.