I efteråret 2019 åbner Morten Kirk Johansen restauranten Lyst i Fjordenhus, som ligger i havnebassinet i Vejle.
Restauranten bliver ligesom bygningen udviklet i tæt samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og hans partner, arkitekten Sebastian Behmann. Sammen med deres internationale kontor for kunst og arkitektur Studio Other Spaces er de i fuld gang med at skabe en helt unik restaurant, hvor gastronomi, kunst og arkitektur går op i en højere enhed.
Ambitionerne er tårnhøje og Morten Kirk Johansen lægger ikke skjul på, at målet er at skabe en restaurant på internationalt niveau:
”Selv om Lyst bliver dybt forankret i lokalområdet, er det vores mål at tiltrække gæster fra hele verden og give dem en vild gastronomisk oplevelse, hvor alle sanser aktiveres. Derudover vil vi gerne markere os som en ansvarlig restaurant, hvilket blandt andet betyder, at alle retterne baseres på lokale råvarer og på bæredygtige produktionsprincipper.”
Et team af kokke, urtesamlere og jordbrugseksperter er derfor allerede i gang med at kortlægge råvarer og fødevareproducenter i lokalområdet, ligesom de er ved at udvikle retter og teste, hvordan de bedst fremstilles i et køkken med et ligeligt fokus på bæredygtighed og kvalitet. Det sker under ledelse af køkkenchef Daniel McBurnie og restaurantchef og sommelier Rasmus Lunkov.
Om de høje gastronomiske ambitioner siger Daniel: ”Det er først og fremmest vores opgave at skabe måltider, der smager godt og sikre gæsterne en enestående god oplevelse. Netop det har vi i længere tid arbejdet på i vores udviklingskøkken i skoven, hvor det summer af liv og kreativitet, og hvor vi i tæt samarbejde med Olafur Eliasson og hans team undersøger nye måder at spise og være sammen på.”
Alle er velkomne
Teamet understreger, at alle skal føle sig velkomne på Lyst, men ligesom der vil være noget man som gæst kan genkende og som behager, vil der også være noget, der overrasker og udfordrer. Målet er, at alle går hjem både mætte og berigede.
Med den interesse, restauranten allerede nu får fra madentusiaster og kunstinteresserede fra hele verden, er der meget, der tyder på, at der bliver rift om pladserne, når Lyst åbner til efteråret. Derfor kan du allerede nu skrive dig op til en plads på restauranten på dens hjemmeside.