Nu kan nysgerrige vandre sig klog på Vejles historie

Foto: Guideservice Danmark

Nu er det muligt at komme en tur rundt i Vejle ledsaget af guides, som er uddannet i byens historie.

For første gang i år tilbyder Guideservice Danmark faste byvandringer i Vejle igennem sommeren.

”Det er første år, hvor vores uddannede Vejle Guider laver faste byvandringer i Vejle. Her kan man komme på to forskellige ture: den ene er en byvandring igennem Vejle midtby og den anden er en tur langs havnefronten. Begge ture har fokus på Vejles historie og spændende bygninger. En byvandring koster 80 kr. og skal forudbestilles via vores hjemmeside, hvor man også kan se datoer og klokkeslet. Vi afholder turene uanset tilmeldingsantal, men vi håber at folk vil benytte sig af hjemmesiden og booke på forhånd, så vi har en ide om gruppens størrelse.” fortæller indehaver Mette Berrig.

Byens historie på pensum

De faste ture er lavet i samarbejde med VisitVejle, som i 2018 afholdte en særlig Vejle Guideuddannelse, hvor guider blev uddannet med speciale i byens historie.

”Vi er glade for, at der igen udbydes faste byvandringer i Vejle” udtaler Maria Sommer, gruppe- og guideansvarlig i VisitVejle.

Som turist eller borger kan man opleve Vejle på to forskellige byvandringer, på både dansk og engelsk, fra maj til september. ”Vi vil jo gerne vise alle byens herligheder frem, lige fra den skønne bymidte til vores landmærker: Fjordenhus og Bølgen. Og nu kan man tage med på tur uanset om man er 1 eller 5 personer, som gerne vil afsted.” slutter hun.

Praktisk information:

Første tur afholdes d. 21. maj kl. 19 og den sidste d. 17. september kl. 19. Der afholdes i alt 9 byvandringer. Turene afholdes fra maj-september på både dansk og engelsk.

Turene skal forudbestilles via Guideservice Danmarks hjemmeside.