Nu bygges der: 66 nye boliger på vej

Øjeblikket hvor det første spadestik til 66 nye ungdomsboliger bliver taget. Foto: Vejle Kommune/Mikropol

Når byggeriet er færdigt i løbet af 2020 vil boligforeningen AAB råde over 232 ungdomsboliger i Vejle.

Efter flere års planlægning kan AAB Vejle, KPC og Vejle Kommune endelig sætte byggeriet af 66 nye ungdomsboliger i Danmarksgade og Havneparken i gang.

Fredag 12. april tog Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, det første spadestik til byggeriet.

"Med de i alt 66 nye ungdomsboliger, I nu bygger her i Havneparken og i Danmarksgade, så får vi et meget attraktivt tilbud til de unge, der overvejer at tage en uddannelse i Vejle. De kommer til at bo i lækkert nybyggeri lige op ad Bomuldsspinderierne med mange andre studerende og samtidig tæt på tog og bus og i gåafstand til Midtbyen og uddannelserne på Boulevarden," sagde borgmesteren i sin tale.

Terrasse og tæt på indre by

Ungdomsboligerne forventes færdige i sensommeren 2020. I Havneparken bygges seks etager med i alt 44 ungdomsboliger og i Danmarksgade bygges fem etager med 22 ungdomsboliger. Begge bygninger får tagterrasse med mulighed for udeliv og aktiviteter.

De nye ungdomsboliger skaber, sammen med de eksisterende ungdomsboliger i Bomuldsspinderierne, en helhed for området med tilknytning til både uddannelsesinstitutioner og indre by.

De nye boliger bliver til den tid en del af AAB Vejles i alt 232 ungdomsboliger som alle unge der er fyldt 15 år gratis kan skrives op til.