Naja Marie Aidt fortæller om sorg på bibioteket

Naja Marie Aidts bog er blevet kaldt et mesterværk i både Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten. I starten af september fortæller hun om bogen på Vejle Bibliotek.

I sin seneste, og meget roste, bog "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage," skriver Naja Marie Aidt om, hvordan tabet af sønnen Carl ændrede alt. Mandag den 3. september kan du møde hende på Vejle Bibliotek til en snak om bogen, men også om sorg, tab og vejen tilbage til livet.

Når man rammes af sorg, får det en ubeskrivelig betydning for resten af ens liv. Det ved forfatter Naja Marie Aidt alt om. I 2015 døde hendes søn i en ulykke 25 år gammel, og sidste år udgav hun så bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage - en ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste og til tiden.

Bogen er skrevet i små prosastykker, der er både poetiske, lyriske og ikke mindst rørende. De er skrevet til sønnen Carl og fortæller om livet efter et ubærligt tab, om den største kærlighed, der findes, og om vejen tilbage til livet.

En sørgelig samtale

Mandag den 3. september klokken 19 kan du møde Naja Marie Aidt på Vejle Bibliotek, hvor hun i samtale med institutleder Per Krogh Hansen fra Syddansk Universitet fortæller om det at miste sit barn og om sin anmelderroste bog.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage imponerede og bevægede avisernes boganmeldere, som uddelte et hav af stjerner. Jyllands-Postens anmelder kaldte bogen " Et ægte, ubærligt mesterværk," mens Børsen beskrev den som "Rå, smuk læsning og stor litteratur".

I 1991 debuterede Naja Marie Aidt med digtsamlingen Så længe jeg er ung. Siden har hun skrevet både digte, noveller, dramatik, sange og børnebøger. Hun optræder ofte på gymnasieelevernes pensumlister og har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen Bavian fra 2006.

Billetter til arrangementet koster 80 kr. og kan købes vejlebib.dk.