Moutainbike: nyt spor gennem Sønderskoven skal tiltrække turister og lokale

Foto: Vejle Kommune

Vejle Kommune indvier på tirsdag sit andet mountainbikespor i kommunens egne skove. Et udfordrende spor, der samtidig bliver kommunens mest bynære, og som kan bruges af alle - lige fra nybegynderen til den garvede.

Vejle har med sit bakkede landskab spændende og udfordrende forhold for cyklister, derfor satser kommunen også bredt på racer-, MTB-, tur- og hverdagscykling. Det bliver bøjet ud i neon, når kommunens nye mountainbikespor bliver indviet i Sønderskoven, tirsdag 7. maj kl. 17.

Tiltrækker cyklister fra nær og fjern

Med det nye spor tilbyder Vejle Kommune nu mountainbikespor på hver sin side af fjorden - i både Nørreskoven og Sønderskoven.

"Vi oplever en stor interesse for vores bakkede landskab både blandt almindelige cykelturister, men især også fra racercyklister og mountainbikers. Vi ved, at når der åbner et nyt spor, kommer ryttere gerne langvejs fra for at prøve det af," siger Karl Erik Lund.

Det nye spor bliver 8 kilometer langt og forcerer undervejs godt 200 højdemeter. Men i modsætning til Nørreskov-sporet, der er et udpræget konkurrencespor, bliver Sønderskov-sporet for alle - både nybegynderen, den erfarne rytter, den lokale og turisten.

Sporet - længe efterspurgt

Det nye mountainbikespor er dog ikke kun en turistattraktion. Det er i høj grad en del af det åbne og tilgængelige idræts- og bevægelsesmiljø, kommunen ønsker at give sine borgere.

"Vi ved, at sporet har været efterspurgt længe, både af klubber og ikke mindst dem, der selv tager en tur i skoven. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at åbne sporet sammen med borgerne i Vejle Kommune og ikke mindst se det blive brugt," siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv og fortsætter:

"Vores ambition er at få så mange i bevægelse som muligt, så støv endelig din mountainbike af, og kom ud og prøv det af."

Et hensynsfuldt spor

Sønderskov-sporet er samtidig anlagt, så det tager maksimalt hensyn til alle skovens brugere.

"Vi har anlagt mountainbikesporet, således der kun er et meget lille stykke, hvor både cyklisterne og de øvrige skovbrugere skal færdes sammen. Resten af den otte kilometer lange rute bliver med adskilte spor. Det er vigtigt for os, at vi giver god plads og muligheder til alle, der bruger vores skove, hvad end det er lokale beboere eller turister, og samtidig til gensidig hensyntagen, uanset om du går tur med hunden eller er på to hjul," siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget.

Det nye mountainbikespor indvies på tirsdag 7. maj kl. 17 ved Granhytten i Sønderskoven, Søndermarksvej 117D, med taler, pølser og brød. De, der har lyst til at prøve kræfter med det nye spor, er velkomne til at tage deres egen mountainbike med. Ellers er der et begrænset antal cykler, man kan låne.

Fakta

- Det nye mountainbikespor i Sønderskoven er 8 kilometer langt. Sporet er med blå graduering, hvilket vil sige, at det henvender sig til alle med grundlæggende færdigheder på cyklen. Der er dog enkelte røde forhindringer undervejs, som du kan vælge til eller fra.

- Sporet begynder ved Granhytten ved Søndermarkskolen, men du kan koble dig på flere steder undervejs. Undervejs på sporet er der opsat cirka 130 markeringspæle, der viser ruteforløbet, vejkryds og opmærksomhedspunkter.

- Mountainbikesporet i Sønderskoven er etableret af professionelle sporbyggere sammen med kommunens ansatte og hjælp fra elever fra Vejle Produktions- og Uddannelsescenter, Mølholm Skole, Campus Vejle og Vejle Idrætsefterskole. Friluftsrådet har støttet med 175.000 kr., og OnTrail har støttet med skiltning og markering af ruten.