Mægler oversvømmes af interesse for lokaler oven på konkurs i legetøjsbutik

Foto: Tegnestuen Nørrebo Frandsen

Erhvervsmægleren Colliers melder om stor interesse for fornemt butikslejemål ved Rådhustorvet i Vejle.

I 40 år holdt legetøjskæden Fætter BR til på Rådhustorvet i Vejle, men med den landsdækkende kædes konkurs i december 2018, drejede butikken endegyldigt nøglen om.

Mæglerkæden Colliers har siden fået opgaven med at finde en ny lejer til den 498 kvadratmeter store butik, og det er en populær vare man har fået på hylden. Det fortæller erhvervsmægler hos Colliers i Vejle, Annette Bay.

"Jeg har ikke tal på, hvor mange mails og telefonopkald jeg har fået om butikslokalet ved Rådhustorvet, men det er mange," siger hun.

En del af henvendelserne er ifølge Annette Bay i ’jeg-skulle-bare-lige-høre’-kategorien, men hun fortæller, at der føres substantielle samtaler med flere virksomheder:

"I øjeblikket forhandler vi med fire seriøse aktører. Det er alle landsdækkende detailkæder inden for tøj eller boligindretning. Nogle er allerede i Vejle, mens andre vil være nye i byen," fortæller mægleren.

Historisk bygning

Selv beskriver Colliers lejemålet som ”en af de absolut bedste placeringer på gågaden i Vejle” i den historiske bygning på højre side af Rådhustorvet, som blev opført i 1770. I mere end 100 år var der hotel i bygningen, der stadig huskes som Hotel Royal, hvilket også fremgår af navnet på ejendommens facade.

Når en så central og attraktiv butik bliver ledig i Vejle, der i 2018 blev kåret som Danmarks bedste Handelsby, er det naturligt, at folk spekulerer i, hvilken butik mon vil overtage lokalerne.

"Vi kommenterer ikke på konkrete navne, men vi og ejeren anser det for mest sandsynligt, at lokalerne bliver anvendt til butik på grund af ejendommens indretning, blandt andet med en hel del boliger i ejendommen," forklarer Annette Bay.

Ny facade med masser af lys

I løbet af foråret er håndværkere rykket ind i den tidligere legetøjbutik, for at renovere butikslokalet til 2019-standard.

"Ejeren har hyret et håndværksfirma til at renovere butikken indvendigt og udvendigt. Vinduerne i facaden mod Torvegade har tidligere været blændet, men de bliver nu åbnet med høje vinduespartier, så der kommer masser af lys ind i butikken, og indgangspartiet bliver ændret, så der kommer to bærende stolper," forklarer Annette Bay.

Hun fortæller desuden, at der ikke lægges op til, at dele det store lokale op, således at to eller flere butikker kunne flytte ind. Det skyldes, at der kun er én mulig indgang til butikslokalet, og en kreativ løsning med trappeopgang op til en ny indgang på facaden på Torvegade, anses for udelukket.

Det vil nemlig gå ud bygningens øvrige lejere – blandt andet BRYG Coffee House, der er placeret i kælderlokalet.

Renoveringen af butikslokalet ventes at være færdiggjort i løbet af forsommeren, mens der ikke er sat dato på, hvornår en ny lejer senest skal være på plads.

"Det er ikke afgørende at få en ny lejer på plads så hurtigt som muligt. For ejeren er det mere vigtigt, at den nye lejer bliver den helt rigtige, og det er vores udgangspunkt," siger Annette Bay.

Det er ejendomsselskabet Kirk & Thorsen A/S, der ejer bygningen. Selskabet med Casper Kirk Johansen og Peter Thorsen i spidsen købte 1. januar 2019 bygningen i en handel med UIV A/S for et ukendt beløb.