Lokal festival skifter navn og breder programmet ud

Foto: Vejle Fjordfestival

Selvom programmet stadigvæk vidner om en festival, der er vild med vand, så har initiativtagerne valgt at skifte navn til det mere mundrette "Vejle Fjordfestival", samtidig breder de programmet ud, så der er sjov for alle aldersklasser.

Der er sket meget siden Vild med Vand i Vejle første gang løb af stablen. Fra at være en festival, hvor fokus var på den maritime del af livet i fjordbyen, så bliver årets festival i højere grad en byfest, hvor de besøgende - udover livet på vandet - bl.a. kan høre musik, opleve gadeteater og smage på street food.

“Oprindeligt var festivalen et samarbejde med områdets maritime foreninger, men så skete der det, at vi udvidede med to dage og fik flere festival-indslag - fx havde lørdagsprogrammet primært fokus på musik. Derudover så er Vejle Fjord et af de mest markante brands, vi har, derfor giver det god mening, at navnet på festivalen ændres nu,” siger Vejle Kommunes kulturkonsulent Thomas Schiødt, der også fungerer som festivalleder på Vejle Fjordfestival.  

Kvalitet fra Vejle og inspiration udefra

Sidste års store opbakning fra både foreninger og gæster har givet arrangørerne blod på tanden til at udvikle konceptet, så festivalen ikke kun foregår på vandet. Sidste år var 15.000 gæster forbi festivalpladsen, derfor bredes konceptet endnu mere ud i år, så flere aldersgrupper kan være med. Thomas Schiødt fortæller:

“Sidste år vidner om, at Vejle trænger til en god byfest - som Vejle Fjordfestival jo egentligt er, men det skal være en byfest, der har noget kvalitets indhold. Det skal være den bedste i byen og området. Vi har sigtet efter at få en en god blanding af lokale ildsjæle og kunstnere fra resten af verden, så vi både fejrer det vi har og lader os inspirere udefra. Upcomers Designmarked er et godt eksempel. Her kan man møde en blanding af de bedste lokale designere og designere fra resten af Danmark.”

Vejle Fjordfestival finder sted 24. og 25. august, hvor designere, kunstnere og gæster mødes i området omkring Bølge, Vejle Lystbådehavn og Fjordenhus. Arrangørernes ambition er, at der skal være aktiviteter, som appellerer til gæster i alle aldre.