Klimaændringer og et vejr i forandring: Peter Tanev holder foredrag i Børkop

Klimaet bliver omdrejningspunktet for foredraget med Peter Tanev. Foto: VejleBibliotekerne

Den kendte tv-vært Peter Tanev fortæller om fremtidens klima, vejr og udfordringer.

Vi taler ofte om klimaændringer som noget, vores børnebørn kommer til at opleve. Men klimaændringerne er allerede en realitet. Tag med TV2's vejrvært Peter Tanev på en tur bag om klimastatistikkerne og bliv klogere på det vejr, som kan blive vores nye hverdag inden for kort tid, og de udfordringer, det vil medføre.

Peter Tanev vil på Børkop Bibliotek onsdag aften den 25. september blandt andet fortælle om havvandsstigninger og øget nedbør, og han lover også at tage et kig på lokale forhold, for eksempel Vejle Fjord.

Den globale opvarmning og de klimaændringer, der følger i kølvandet på et varmere klima, får også konsekvenser for Danmark. Vandstanden vil stige, og risikoen for stormflod vil dermed også blive større. Kystnære områder skal beskytte sig på en helt ny måde, og havneområder skal forvente oversvømmelse langt oftere end i dag. Et varmere klima betyder også kraftigere regn, flere skybrud og dermed forventes også flere oversvømmelser i vores byer.

Med udgangspunkt i nærområdet vil Peter Tanev komme ind på fremtidige udfordringer, når klimaet og vejret i fremtiden bliver sværere at håndtere og kan medføre uoverskuelige konsekvenser.

Peter Tanev har en bachelorgrad i klimatologi fra Københavns Universitet og har været vejrvært på TV 2 siden 1996. Han har blandt andet skrevet en bog om december-orkanen i 1999, "Tanevs vejrbog", der følger årets 12 måneder og indeholder information om vejrrekorder, vejrstatistik mv. i Danmark, og "Vejret" om alle slags vejrfænomener samt en gennemgang af Jordens forskellige klimaer og miljøforhold.

Arrangementet er en del af Gauerslund Sognefestival, hvor emnet i år er "Vand". Billetter til foredraget med Peter Tanev på Børkop Bibliotek onsdag den 25. september kl. 19-21 koster 60 kr. eller 30 kr. for medlemmer af bibliotekets arrangementsklub og kan bestilles på Vejle Biblioteks hjemmeside.