Kendisdatter og Seebach-stjerne skal også spille musical på Musikteatret

Foto: Sanne - The Musical

Mathilde Norholt, kendt fra TV, teater samt sin hovedrolle i musicalen Dirty Dancing, skal spille Lis Sørensen i Sanne - The Musical. Samtidigt kan vi offentliggøre, at Joakim Tranbjerg skal spllle rollen som Bo Stief. Musicalen spiller i Vejle Musikteater den 5. - 10. november.

Lis Sørensen og Sanne Salomonsen har krydset hinandens veje utallige gange - også før de fandt sammen i det folkeelskede Anne Linnet Band. De to Rock-mamas har medvirket på hinandens soloplader og har samarbejdet om flere af deres allerstørste hits. Der er derfor meget på spil i rollen som Lis, og Mathilde Norholt er med sine mørke krøller og charmerende attitude et godt match. Mathilde Norholt er datter af skuespillerne Kirsten Norholt og Flemming Sørensen. Hun har blandt andet medvirket i TV-serier som 2900 Happiness (2009) på TV3 og DR's Lykke (2011) samt i spillefilmene Sorte Kugler (2009), Time Jumpers (2018) og Månebrand (2018). Og så spillede hun over for Silas Holst i hovedrollen som Baby i The One and Only Musical Teaters opsætning af Dirty Dancing (2014-2016).

Foruden Matilde i rollen som Lis, skal rollen som Bo Stief, den verdenskendte jazzmusiker og komponist, som var gift med Sanne Salomonsen fra 1975-1980, spilles af Joakim Tranbjerg. Joakim er 4. års studerende ved Den Danske Scenekunstskole i Odense, og han fik sit store gennembrud som Rasmus Seebach i Fredericia Teaters anmelderroste musical Seebach, som også indbragte ham Reumert Talentprisen 2018.

Publikum kan foruden Mathilde Norholt som Lis Sørensen og Joakim Tranbjerg som Bo Stief, glæde sig til at se hele tre kvinder portrættere Danmarks rock-ikon Sanne Salomonsen i tre afgørende stadier af hendes liv; Det unge sang- og skuespillertalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og sangerinde Gry Trampedach.

Sanne - The Musical er udviklet og produceret af Langkjær Entertainment og Live Nation, der i fællesskab har stået bag en række af de senere års store danske musicalhits, bla. We Will Rock You, Midt om Natten, Kærlighed ved Første Hik! og senest Terkel - The Motherfårking Musical.

Forestillingen bliver instrueret af Martin Lyngbo, der er en af de mest rutinerede kreative kræfter i dansk teater. Igennem 12 år som teaterdirektør for Mungo Park i Allerød og senere også Mungo Park Kolding fornyede han teaterets udtryk med en række produktioner og tiltag, der udfordrede forestillingen om, hvad et moderne teater kan. Holdet bag SANNE tæller endvidere Reumert-vinderne Benjamin La Cour (scenografi) og Line Mørkeby (manuskript) samt Joakim Pedersen (kapelmester) og Peter Friis (koreograf). I fællesskab vil holdet skabe en forestilling, der både giver plads til de mange fantastiske sange og Sanne Salomonsens dybt personlig historie, der rummer alt fra de allerstørste successer til de mørkeste øjeblikke i hendes liv.

Ensemble (offentliggjort indtil nu):

Sanne (17 år): Andrea Heick Gadeberg

Sanne (32 år): Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

Sanne (51 år): Gry Trampedach

Lis Sørensen: Mathilde Norholt

Bo Stief / John/ Ensemble: Joakim Tranbjerg

Fakta om Sanne - The Musical

I Sanne - The Musical starter forestillingen på nulpunktet. Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi Sanne i tre forskellige aldre. Vi møder den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne der står alene i verden. Sanne der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

Sanne - The Musical er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed - om at finde sin egen stemme - og bruge den!