Jonas fra Dystopia: ”Vi har et talent for at skræmme folk”

Velkommen til. Det er svært at undgå at blive skræmt, når de kreative skrækmestre fra Dystopia folder sig ud. Foto: Jacob Papsø

Dystopia som har til huse i Vejle, bliver mere og mere populært, og de får flere arrangementer på programmet år for år. For nylig kunne man opleve dem i TV2-programmet, Danmark har talent, hvor de gik videre til liveshows. Danskerne har virkelig fået øjnene op for det uhyggelige.

Jonas Bøgh har været i den ”uhyggelige” branche i mange år efterhånden, og da han startede op i Vejle var det ikke uden problemer. Egentlig var det meningen at der skulle komme et Haunted House i Aarhus, men en tilladelse der gik i vasken gjorde, at det blev åbnet i Vejle i stedet.

Plan A gik i vasken

Efter et arrangement med 700 besøgende fik Jonas, blod på tanden. Han tog til verdens største Halloween-messe i Saint Louis, hvor han mødte Anders der lavede special effects. Anders kendte Tommy, Steffen og René, der var ved Spinderihallerne i Vejle, som lavede rollespil. Derudover var Jonas' svoger Nick også med til at starte Dystopia.

Alle mænd holdt et møde, hvor de blev enige om, at de ville lave Danmarks bedste Haunted House. Meningen var at det skulle være i Aarhus, men i sidste øjeblik, blev de afvist af brandvæsnet, som mente at de lokaler der var udvalgt til formålet ikke kunne godkendes. Derfor rykkede det hele til Vejle.

4000 gæster

Det første år havde Dystopia åbnet en 8-10 dage, hvor de havde 4000 gæster igennem dørene. Så det var en kæmpe succes.

”Det var en succes, og Spinderihallerne var også glade for det, fordi der kom en masse fokus på dem. Spinderihallerne er lidt et iværksættersted, så efter nogle år, så følte vi, at vi havde fået ben at gå på, og Spinderihallerne bad os rykke videre. Vi valgte Mørkedalsvej 28, og nu har vi åbnet op for vores 6. Haunted House.” fortæller Jonas.

Haunted House har åbent i september, oktober og november. Dog har Dystopia også Haunted Castle på Koldinghus i februar, Frygt FÆNGSLET i Horsens, som er kælderen i foråret, Horrorrun hvor man bliver jagtet af zombier i august.

Danmark har talent

Man har også kunne opleve Dystopia skræmme dommere og tilskuere i Danmark har talent, hvor blandt andet dommeren Sus Wilkins blev meget skræmt og udtalte til TV2: ”Vi var ægte bange.” At folk virkelig bliver skræmt kan Jonas kun nikke genkendende til:

”Vi valgte at stille op, fordi vi har et talent for at skræmme folk, og det vil vi gerne vise. Vi vil gerne have fokus på Horror som et kulturtilbud og som en oplevelse, og så vil vi selvfølgelig også gerne promovere os selv og vores brand, og vise, at vi er her,” fortæller Jonas. 

Det sker i fremtiden

Der er meget på programmet i fremtiden for Dystopia. Lige nu kører Haunted House alle fredage og lørdage indtil første weekend i november. På lørdag der åbner Zombie Zoo i Odense Zoologisk have, i Tivoli Friheden har de også et Haunted House der hedder Delusionsfabrikken. Tirsdag, onsdag og torsdag er de til Halloween på FÆNGSLET som er for børn og Horror House i Bryggen. Dystopia har også hjulpet Rædselskoven på Bakken med at instruere deres skuespillere, og det kører i hele efterårsferien. Så der er nok på programmet det næste stykke tid. Du kan læse mere om, hvilke arrangementer du kan komme til på Dystopias hjemmeside lige her.

Kreativitet og uhygge går hånd i hånd, når Dystopia slår dørene op til deres haunted house. Foto: Jacob Papsø