Jelling Musikfestival præsenterer fem nye navne

Jelling Musikfestival tilføjer fem danske navne til plakaten – denne gang er der tale om GNAGS, Tv-2, SAVEUS, Folkeklubben og Hugo Helmig.

Så er Jelling Musikfestival igen klar med flere navne til dette års festival i Vejles baghave. Festivalen har tidligere kunne offentliggøre kunstnere, som blandt andet Amerikanske Little Steven and the disciples of Soul og danske navne som Nephew, Christopher, L.O.C. Jacob Dinesen og The Minds of 99.

I dag bliver yderligere fem store danske artister præsenteret af festivalen. Det handler om:

GNAGS

Gnags præsenteres i år i et helt nyt show, stadig med alle klassikerne men i nye rammer. Der skal for alvor fyres energi af, rystes på hovedet og råbes i kor, når Gnags igen gæster Jelling Musikfestival.

Gnags blev dannet i 1966 og kunne i 2016 markere deres 50-års jubilæum, der har været udskiftninger undervejs, men Peter A.G har i hele bandets levetid stået i front som indpisker, forsanger og tekstforfatter. Med 22 studiealbums og massevis af koncerter har GNAGS sat et solidt aftryk på den danske musikscene.    

Udover et energispækket show, kan alle Gnags-fans også glæde sig til nye sange i begyndelsen af dette år.

Tv-2

Danmarks lykkeligste orkester vender tilbage til Jelling Musikfestival. De brugte foråret og sommeren sidste år på at indspille deres 19. studiealbum ”Tæt trafik i Herning”, der udkom i slutningen af 2018.

Bandet har, efter mange års pause, genoptaget samarbejdet med den legendariske producer Greg Walsh og har samtidigt indledt et nyt bekendtskab med musiker, forfatter og skuespiller Kristian Leth.  

”Energien er i front” siger bandet selv, ikke uden en vis klædelig jysk beskedenhed. 

Folkeklubben

Folkeklubben har over de sidste 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre.

Trioen udsendte i efteråret 2018 deres fjerde album ”Sort Tulipan” til massive roser samt en 1. plads på albumhitlisten over samlet fysisk salg i Danmark.

I år drager bandet på landevejen for at præsentere den nye plade såvel som det efterhånden omfangsrige bagkatalog. Det nyeste album er allerede blevet spillet flittigt i radioer rundt omkring i det ganske land og der er lagt op til poetisk rockbrag.  

Folkeklubben har gennem tiden spillet flere gange på Jelling Musikfestival.

SAVEUS

Som en Fønix genopstod den tidligere X-factor-vinder Martin Hedegaard under navnet Saveus, da han optrådte som surprise act til P3 Guld i 2015 med debutsinglen ”Levitate Me - og siden har de spillet en lang række udsolgte koncerter i hele landet. Saveus fik store roser for debut EP’en ”Will somebody save us” - EP’en og de mange livekoncerter gav ligeledes Saveus status, som et af tidens bedst anmeldte danske livenavne.  

Saveus har senest i 2018 spillet en fuldstændig udsolgt forårsturné og udgav i maj sidste år debutalbummet ”Neuro” der blandt andet indeholder sangene ”Ready to die” og ”Time can heal a man”. Saveus spiller på Jelling Musikfestival for anden gang.

Hugo Helmig

Da debutsinglen ”Please don’t lie” udkom i 2017 gik det pludselig meget stærkt for den dengang kun 19-årige Hugo Helmig. Den fængende popsang blev den mest spillede danske sang på dansk radio samme år og sikrede den unge sanger hans første platinplade. I løbet af 2018 spillede Hugo Helmig over 70 koncerter sammen med sit band, hvor de blandt andet også var en tur for Jelling.  

Her til foråret udkommer debut-albummet ”Juvenile”. Albummet byder på 11 sange der kommer til at kredse om det at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen – og alt det, der følger med kærligheden. Både når den blomstrer, og når den gør allermest ondt.   

Billetter til Jelling Musikfestival kan købes på ticketmaster.dk og i Byens Café Jelling.

Jelling Musikfestival 2019 afholdes i Kristi Himmelfarts-ferien, den 29, 30, 31. maj & den 1. juni 2019