Jelling fuldender årets program med tre internationale topnavne

Foto: Jelling Festival

ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks tilføjes – sammen med Nik & Jay, Martin Jensen m.fl. -til Jelling Musikfestival, der samtidigt løfter sløret for det endelige program og spilletider.

I sidste uge offentliggjorde Jelling Musikfestival den fremadstormende engelske sanger og sangskriver George Ezra - og nu får han følgeskab af blandt andre tre store amerikanske bands: ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks.  

Legendariske og langskæggede ZZ Top blev dannet i 1969 - og 15 studiealbums og 30 millioner solgte plader senere, er trioen fra Texas stadig i høj kurs og optræder med hits som “La Grange,” “Gimme All Your Loving’,” “Sharp Dressed Man” og “Tush” for fans i hele verden. Bandet, der med et glimt i øjet hævder at have den mest stabile besætning i rockmusikkens historie, markerer deres 50-års jubilæum med en stor europaturné, der bringer dem forbi Jelling Musikfestival som det eneste sted i Danmark i 2019. 

Amerikanske Chrissie Hynde var en af de første kvindelige sangerinder, der stillede sig i front for et rockband, da hun dannede The Pretenders i 1978. Bandets kæmpehit ‘Brass In Pocket’ toppede alle hitlister da den udkom i 1980 og blev siden introduceret til det unge publikum i Scarlet Johannsons karaokescene i filmen ‘Lost In Translation’.  Bandet storhittede senere med sange som ‘Don’t Get Me Wrong’ og balladen ‘I’ll Stand by You’.  Chrissie Hynde’s intense og rebelske stil har inspireret mange og i dag hyldes hun ofte for at have banet vejen for mange andre kvindelige musikere. The Pretenders udgav i 2016 albummet ‘Alone’ (produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys) og gæster Jelling Musikfestival som et led i en stor europaturné.

Floridabandet The Mavericks blev dannet i 1989 og har storhittet med sange som ”Dance The Night Away” og “What A Crying Shame’ og opnåede gennem 90’erne flotte hitliste placeringer og modtog bl.a. en amerikansk grammy. Efter en pause i 00’er blev bandet samlet igen i 2012 og har siden opbygget et ry som et suverænt liveband. Således lagde de sidste år Tønder Festival ned med deres helt særlige blanding af 60’er-pop, blues, country og mexicansk folkemusik. I 2017 udgav de albummet ”Brand New Day”, der blev nomineret til en amerikansk Grammy.

Jelling Musikfestival er desuden klar med det fulde program og spilletider, hvor bl.a. Nik & Jay, Martin Jensen og Rasmus Walter slutter sig til tidligere offentliggjorte navne som George Ezra, Little Steven and the Disciples of Soul (US), Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., TV-2, Gnags, SAVEUS og mange, mange flere.