Interview: I foråret ændrer Signe Svendsens sange sig hver eneste dag

I anledning af sin koncert i Vejle senere på måneden har Signe Svendsen givet et interview til Vejle24, hvor sangerinden fortæller om sit kommende album, sin nye single og koncerten i Vejle. Foto: Pressefoto

Sangerinden Signe Svendsen er aktuel med en ny single, som er forløber for et album, som endnu ikke er helt færdigspillet. Netop i disse dage er hun på vej Danmark rundt på sin forårsturné, der bringer hende forbi Bygningen i Vejle 17. april.

Når Signe Svendsen og band går på scenen i Vejle, så bliver det en af de allerførste gange, at hun spiller sit fjerde album foran et publikum. Albummet er nemlig ikke færdigindspillet, derfor bruger sangerinden og hendes band deres forårsturné på at fintune de sange, som skal udgives i færdige versioner i løbet af efteråret. Ofte ændres sangene fra koncert til koncert.

Forårsturné fungerer som lyd-laboratorie

Hun fortæller, at det også vil være tilfældet i Vejle.

“ I Vejle vil vi spille en stor håndfuld helt nye sange, som skal ud i virkeligheden og have en form for testkørsel. Sangene er ikke færdigindspillet, så jeg skal bruge folks ører og reaktionen for at mærke, om jeg skal tilbage i værkstedet og justere,” siger Signe Svendsen - og tilføjer:

“Publikum kommer til at påvirke sangene. Hvis noget hænger i bremsen, skal vi have lavet om på det. Vi ændrer hele tiden på sangene.”

Den fremgangsmåde i arbejdet med et album er bandet indtil videre begejstrede for, og Signe Svendsen glæder sig til at prøve formen af i Vejle.

“Publikum betyder så meget for os, så det er en super fed energi at køre på. Vi skal møde en masse nye venner, og de venner skal så hjælpe os videre, imens de også får noget med hjem. Det giver en sindssyg god energi. Vi er virkeligt flyvende, og det synes vi er vildt fedt.”

Udover det nye materiale så vil Signe Svendsen og hendes band også spille de sange, som de har spillet i mange år. Kendingene, som alle danskere kender fra radioen, og som har spillet en rolle for hende personligt.

Sangene skal bredes ud og åbnes op

En sang, der med garanti bliver spillet 17. april, er Signe Svendsens nye single “Frosten slipper”. Hun synes selv, at sangen er blevet taget godt imod. Den bliver spillet i radioen, og publikum har sagt pæne ting, når hun har mødt dem rundt omkring på landets spillesteder.

Selvom hendes nye album ikke er færdigt endnu, vil Signe Svendsen gerne give en smagsprøve på nogle af de emner, som albummets sange vil handle om.

“Der kommer både kærlighedshistorier og sange om kærlighed som en større medspiller i vores liv end mand-kvinde kærlighed. Jeg vil også gerne give en stemme til de mennesker, der ikke selv kan råbe så højt. Dem, som har det svært i livet. Jeg skriver ofte sange som tager udgangspunkt i mig personligt, men som andre også kan bruge til noget,”

“Det er en filosofi, at jeg breder sangen ud og åbne den op, så folk kan læse deres egne historier ind i dem. Så bliver sangene vedkommende, og så vækker de publikums følelser og minder, når jeg er ude og spille.”

Streamingtjenester som Spotify og Tidal har ændret spillereglerne i musikbranchen, derfor er der nu et større fokus på de enkelte singler. Den udvikling passer Signe Svendsen godt.

“I øjeblikket er det en god idé at udgive en sang ad gangen. På grund af streaming giver det meget mere mening. Men så får man så meget ekstra vægt på historien i hver enkelt sang. Så synes jeg, at man kan mærke en større effekt. På et album er der altid risiko for, at nogle af sangene træder i baggrunden.

Signe Svendsens endnu ikke færdigindspillede udgivelse bliver det fjerde album, som hun har udgivet i sin solokarriere. Foto: Pressefoto

Er blevet chef i egen butik

Det nye album udkommer ikke på et hvilket som helst pladeselskab. Signe Svendsen har nemlig stiftet sit eget og kan dermed skrive pladeselskabs-boss på sit cv, der i forvejen er ikke så lidt imponerende.

I 2001 vandt hun Dansk Melodi Grand Prix sammen med Rollo og King. Deres sang, “Der står et billede af dig på mit bord” blev et massivt hit på danske radiostationer. Det gjorde den engelske udgave også. “Never Ever Let You Go” - som sangen hedder - fik andenpladsen i det års internationale melodi grand prix. Siden har hun udgivet tre soloalbums og spillet et utal af koncerter. Derudover har hun medvirket i en lang række tv-programmer, bl.a. en serie hvor sangerinden var på afveje med den forhenværende elitesoldat B.S. Christiansen

Om sin nye rolle for bordenden på pladeselskabet I DO RECORDS fortæller  hun:

“Som det ser ud nu, skal man som artist være meget hands on hele tiden. Så i stedet for at nogen andre tager andele og procenter, så kan man lige så godt være den, der gør det. Det giver mening, når man skal arbejde så meget. Jeg er ikke bange for at knokle og tage fat, og så kan jeg godt lide, at det er mig der bestemmer,” afslutter Signe Svendsen.