Der bliver snart igen travlt ved fadølshanerne i de samme lokaler, som tidligere har huset Hankatten og en række andre værtshuse og barer. Nu er ejeren af Highlanders Bar i Aarhus nemlig rykket sydpå, hvor Karl Maynard vil åbne Vejles første bar dedikeret til øl af en vis kvalitet.
Det larmer igen i lokalerne på Dæmningen. I disse dage ligner det nemlig snarere en søndag morgen end lørdag aften lige inden åbningstid i baren.
Udbedringen af vandskader, nyt gulv og trækning af nye øl-rør har sat sine spor på lokalerne, der har huset værtshuse og barer i knap en menneskealder. Baren skal dog nok stå klar til den planlagt åbning 25. oktober, forsikrer ejeren Karl Maynard, da Vejle24 møder ham i baren - der har fået navnet The Cat & Barrel - på Dæmningen.
Karl driver i forvejen baren Highlanders i Aarhus, hvor besøgende kan vælge mellem 100 forskellige øl på flaske og 22 på fad. Han drømmer om at give Vejles øl fans et stort udvalg af god kvalitet. Det er dog ikke kun indtagelsen af øl, som det drejer sig om. Man får også mulighed for at udvide sin viden om de gyldne dråber, når brygmestre fra udlandet vil komme forbi Vejle, overtage hanerne på The Cat & Barrel og gå i dybden med de øl, som de selv står bag.
Om sin motivation til at åbne endnu en bar fortæller Karl Maynard:
“Jeg kender folk i Vejle, som jeg både er venner og arbejder med, og de blev ved med at sige, at de mangler et sted i byen, hvor de selv kan gå ud og drikke. Derfor ville jeg lave en bar, hvor gæsterne kunne smage mange forskellige øl af god kvalitet.”
Op mod 20 øl på fad
Den mission ser ud til at lykkedes. Indtil videre er der sikret aftaler med en lang række kendte og mindre kendte bryggerier, som gæsterne vil kunne køle svælget med sidst i oktober. To Øl, Mikkeller, Ebeltoft Gårdbryggeri og en række andre mindre bryggerier står klar. Det samme gør Hancock, som vil blive serveret som barens standard pilsner på fad. Derudover vil man også kunne tage livtag med øl, der stammer fra Rusland, USA og en stor del af Europa - samt smag på et mindre udvalg af whisky, rom og gin, hvis aftenen indbyder til noget stærkere end fadøl.
Karl Maynard håber, at The Cat & Barrel alt i alt vil kunne tilbyde omkring tyve forskellige fadøl, når baren åbner. Fadøllen skal ledes fra baglokalet og ud bag baren af nogle af de nye øl-ledninger, som skal sættes op. Tanken er, at de forskellige tønder ofte skiftes, så selv stamgæsterne ikke falder ind i en rutine, når kommer forbi og får en skænk.
Som nævnt er den nuværende plan, at baren åbner omkring 25. oktober. Det bliver dog formentligt en stille dag, hvor beredskabet skal afprøves for alvor. Den sande åbning bliver formentlig omkring 31. oktober, hvor foreningen Danske Ølentusiaster holder deres egen J-Dag (kaldet ØJ-Dag), hvor de sætter fokus på julebryg af lidt bedre kvalitet, end den man normalt drikker på J-dag, ligesom den ungarske øl-entusiast Márton Sefscik, der arbejder ved bryggeriet Mad Scientist (den gale videnskabsmand, red.), kigger forbi til en omgang øl-nørderi.
På tur i øllets verden
Inden alt det er der dog lige et stort lokale, der skal sættes i stand, øl-ledninger, der skal installeres, og tonsvis af andre praktiske detaljer, som lige skal på plads. Derfor har Karl mere end nok at give sig til, men når man spørger ham, hvad han glæder sig mest til, når renoveringen endelig er slut og lokalerne fremstår spritnye, så falder svaret prompte:
“Den første øl,” udbryder Karl Maynard med et stort grin, inden han uddyber, hvorfor også vejlenserne også bør glæde sig til, at The Cat & Barrel slår dørene op:
“Baren bliver et sted, hvor man kan smage på fantastisk øl. Samtidig vil man også kunne få et større indblik i øllets verden og lære mere om forskellige øl og hvordan de bliver brygget. Og så bliver det et sted for de folk, der gerne vil kunne sidde ned og tale sammen uden at skulle forsøge at overdøve høj musik i baggrunden,” fortæller Karl Maynard.
Planen er, at The Cat & Barrel åbner 25. oktober. Interesserede kan følge med på barens side på Facebook.