Forsvundne ulve, nyfødte påskekyllinger og mulighed for at komme "tæt på" kendt dansk rapper - Det sker i Vejle

Foråret er her, og påsken står for døren. Traditionen tro betyder det, at kalenderen flyder over med oplevelser for dig, familien eller jer alle samlet. Vi har samlet nogle af de oplevelser, som finder sted i Vejle og omegn i denne uge.

God musik hele påsken

Signe Svendsen spiller på bygningen. Sangerinden der har hittet massivt sammen med Rollo og King samt vundet Dansk Melodi Grand Prix kommer forbi Vejle og giver en forsmag på sit nye album. Hun har netop udgivet sin nye single “Frosten slipper” og showet vil bestå af en blanding af hendes nye album samt de numre, der har betydet noget for hende personligt igennem sin karriere. Signe Svendsen går på scenen onsdag 17. april kl. 20 i Bygningen i Vejle.

Torsdag 17. april er der igen koncert. Denne gang med Emil Kruse. Mange danskere kender nok rapperen fra X Factor, hvor han dukkede som musikalsk indslag i løbet af denne sæson. Netop nu er han aktuel med singlen “Tæt på”, hvor han får selskab af den tidligere forsanger for Julias Moon Seneste Louis Samson. Derudover vil han spille materiale fra ep’en “I dine blå”.

Ulvene har overtaget Spinderiet 

Kulturmuseets ulveflok er stukket af på Spinderiet. Derfor skal besøgende hjælpe med at følge sporene efter de forsvundne ulve rundt på Kulturmuseet Spinderihallerne, og finde ud af hvor flokken har gemt sig. Undervejs får deltagerne fortællingen om ulven over dem alle: Fenrisulven. I butikken får de udleveret et skattekort, der hjælper med at finde de slemme ulve.

Den der finder de bortløbne ulve er med i lodtrækningen om en bidsk ulverpræmie, der dog stadigvæk smager lidt af chokolade og påske. Man kan deltage fra 13. april til 22. april. Dog med undtagelse af mandag 15. april.

Ved sammen lejlighed kan man også se Spinderiets nye særudstilling: Guld og Kaos.

Den zoomer ind på 500-tallet, hvor der blev ofret store mængder guld i det nuværende Danmark. De mange guld-ofringer i den periode kan have været en desperat befolknings løsning på at komme det kaotiske mørke til livs. Mørket skabte sult, kulde, fejlslagne afgrøder og øget dødelighed blandt mennesker og dyr.

På udstillingen kan besøgende opleve guldskatten fra Hjarnø samt den fascinerende fortælling om den kaotiske periode i 500-tallet, hvor guder, klima, ofringer og guld smelter sammen.

Det pipper hos Økolariet

Kom og se små nyudklækkede kyllinger i Økolariet i påskeferien. I samarbejde med en lokal hønseavler har man fået lovning på levering af et par kuld små kyllinger, som skal bo i Økolariet i påskeferien.

Ligesom sidste prøver man også igen i år, at udruge Økolariets egne kyllinger i et par rugemaskiner. Du kan få chance for at se et æg klække, hvis du er i Økolariet på det helt rigtige tidspunkt. Udrugningen er sat i gang og den tager 21 dage inden der er små gule kyllinger. Økolariet fortæller, at de satser på, at der er et hold kyllinger, der er klar til at sige pip til verden, skærtorsdag den 18. april og igen et hold påskedag, søndag den 21. april.

Har man lyst til at få lidt ny viden om kyllinger og høns, fx om hvem der kom først, hønen eller ægget, så få svaret i Økolariets lille udstilling i foyeren.

Derudover har Økolariet også opsat sit eget stoftrykkeri, hvor besøgende kan designe deres egen bomulds- indkøbspose eller rygsæk, man kan skrive gækkebreve, deltage i en skattejagt, bygge kyllinger af LEGO og meget andet. Alle hjemme mulighederne kan ses på Økolariets hjemmeside.

Arrangementerne strækker sig fra lørdag den 13. april til mandag den den 22. april. Åben hver dag fra kl. 10-16 inkl. helligdagene.