Efter kritik: Løbehjul i Vejle tvinges ned i hastighed, får frataget parkeringspladser og andre tiltag

Løbehjulene har skabt megen debat. Foto: VOI

For knap tre måneder siden kom de første el-løbehjul fra svenske VOI til Vejle. Siden da er løbehjulene været en markant del af bybilledet, der har skabt livlig debat rundt omkring i byen.

Kritikken har blandt andet gået på, at el-løbehjulene er farlige i trafikken, at brugerne kører hensynsløst og at de står parkeret steder, hvor de ikke hører hjemme. Det er en kritik, som VOI har lyttet til, fortæller virkosmheden. Og netop kritikken har resulteret i en række lokale tiltage, som får premiere på lørdag. 

Det sker på Street Food Vejle lørdag mellem klokken 13-17.30, hvor man får mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med: 

Ride like Voila som er virksomhedens egen ny og uofficielle kørekort. I virkeligheden er det en online test, hvor man svarer på en række spørgsmål om trafikregler, skiltning og meget mere. Ved at gennemføre testen, optjener man en bonus, som kan bruges til at køre på VOI-løbehjul. Testen er på bare to uger blevet gennemført af 60.000 VOI-brugere i Europa.

Derudover vil virksomheden også præsentere de nye slow speed zones. VOI har som en af de eneste udbydere af el-løbehjul indført slow speed zones i bl.a. Vejles gågade. Det betyder, at man ikke kan køre mere end få km/t i disse områder, hvilket forhindrer uansvarlig kørsel i fx områder beregnet for fodbængere.

I hver eneste by er der områder, hvor man ikke ønsker el-løbehjul. Derfor har VOI indført no parking zones, hvor man ikke kan afslutte sin tur.

Alle deltagere kan deltage i workshoppen PIMP MY HELMET, hvor man kan dekorere sin hjelm med klistermærker, glitter og meget mere. Man kan medbringe sin egen hjelm - eller skynde sig at være blandt de FØRSTE 50 DELTAGERE, som får en gratis hjelm fra VOI.

Der vil også være mulighed for at prøve VOIs lykkehjul, hvor man kan bl.a. kan vinde en gratis tur på løbehjul.