Det sker i Vejle: Nytårskoncert, juleudstilling og orgelkoncert

Selvom julen så småt er ved at være forbi, og vi i stedet kigger frem mod årsskiftet, så er der stadig lidt jul på programmet. Der er også stadig folk der har lidt ferie tilbage, men ligegyldigt, om du er tilbage på arbejde eller har ferie, så er der gode musikalske oplevelser, som du kan deltage i denne uge.

Der er fyldt om med familietid i disse uger, men hvis du også gerne vil ud og opleve lidt med din familie eller venner, så er der musikalske oplevelser på programmet.

Kort koncert i Sct. Nicolai Kirke

I kirken på Kirketorvet i Vejle kan du komme til den fineste koncert. Der er både en halv time fortryllende orgelkoncert, hvor man virkelig kan få hørt de fine toner. Efterfølgende kan man høre Erik Kure spille nytåret ind med koncert på klokkespillet. Koncerten er ganske gratis, så man møder bare op i kirken.

Læs mere her.

Nytårskoncerten Lauseniana

Den 4. og 5. januar er der Nytårskoncert med Lauseniana også kaldet Promenadeorkesteret Lauseniana er nok bedre kendt under navnet, ”Slyngelorkesteret”. Deres formål er at skabe musikglæde og underholdning, og bandet har eksisteret siden 1963. Siden starten i 1963 har orkestret givet utallige koncerter i Danmark, og samtidig har de optrådt i både radio og TV. I spidsen står kapelmester, Jørgen Fuglebæk med solisterne Julie MeeRa Albertsen (sopran) og Jonathan Koppel (tenor).

Læs mere her. 

Juleudstilling på Give-Egnens Museum

Hele ugen er der juleudstilling på Give-Egnens Museum og man kan opleve, hvordan julen var både i fortiden og nutiden.  Der vil blive lagt vægt på julens traditioner og gøremål, som ofte gentager sig år efter år. Mens nogle traditioner forsvinder så kommer nye i stedet til. Noget der år efter år har haft en central plads i juleudstillingen er Peters Jul, hvor man kan se julen for 150 år siden. Der er også blevet plads til den klassiske julesang "Højt fra træets grønne top" af Peter Fabers.

Læs mere her.