Det sker i Vejle: Daniel Rye, Jordens Indre og Tina Dickow

En ny uge er startet, og Vejle24 giver dig som altid en oversigt over, hvad der kommer til at ske i ugens løb. Vi går en uge i møde med interessante arrangementer, så det er bare at vælge, hvad du vil bruge din uge på.

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge ugen på, så har vi her et par forslag. Der er nemlig en masse spændende til på programmet og nok at give sig til i denne uge.

Daniel Rye

Mandag den 21. oktober kan du høre Daniel Ryes gribende foredrag, om 398 dage som gidsel hos Islamisk Stat. Daniel Rye er netop ny aktuel, da filmen ”Ser du månen, Daniel” kører i biografen, med Esben Smed i rollen som Daniel.

Daniel Rye fortæller om de rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Læs mere her. 

Svejk i Anden Verdenskrig

Tirsdag den 22. oktober er 40 års skuespillerjubilar Ole Sørensen på scenen, hvor han spiller hundehandleren Svejk i forestillingen kæmper for at stoppe tyskerne. Opportunisten Svejk bor i Prag, der også er under besættelse af nazisterne. Men Svejk er ikke helt normal. Han har gjort det til sin levevej at fange hunde, som han sælger videre.

Læs mere her.

Jordens indre

Torsdag den 24. oktober kan du opleve Iben Hjejle spille den anerkendte jordskælvsforsker Inge Lehmann og Jesper Lohmann i rollen som Niels Bohr.

Inge Lehmann var stort set ene kvinde i den akademiske mandeverden i midten af 1900-tallet, men hun bliver alligevel den der påviser, at jorden har en fast, indre kerne – dog udebliver anerkendelsen for hendes arbejde.

Læs mere her. 

Tina Dickow

Fredag den 25. oktober kommer Tina Dickow forbi Vejle Musikteater, hvor hun synger sine kendte sange. De fleste er begejstrede for den talentfulde sangerinde, og de gode anmeldelser står i kø:

 “Hun er en aldeles fremragende formidler. Meget naturlig, jordbunden og nærværende og vældig kompetent til at binde de enkelte numre sammen med relevante betragtninger og holdninger, der bærer præg af stor indsigt og interessante refleksioner. Kloge ord, der maner til eftertanke. Det ledsages alt sammen af en skøn humor, der både er underfundig, skæv, underspillet, jysk og med masser af selvironi. Pragtfuldt. Hvem sagde Hausgaard?”

Læs mere her. 

RYG – En sørgmunter cabaret

Søndag den 27. oktober kommer Bodil Jørgensen, forbi med en portrætskildring af Jørgen Ryg. I ”RYG – en sørgmunter cabaret” tegner Bodil Jørgensen et sørgmuntert portræt af det moderne menneske.

Læs mere her.