Den gamle amtsrådssal på Vejle Rådhus bliver (halvt) fyldt op med balloner

Den prisbelønnede britiske samtidskunstner Martin Creed fylder i forbindelse med Trekantområdets Festuge den gamle amtsrådssal på Vejle Rådhus halvt op med balloner.

Martin Creed har gennem sin 30-årige karriere i kunstverdenen fået stor international anerkendelse for sine humoristiske og tankevækkende værker. I 2001 fik han den prestigegyldte Turner Prize, så det er ikke en hr-hvem-som-helst, som får lov til at forvandle den gamle amtsrådssal til en interaktiv kunstinstallation.

Kunstinstallationen hedder Half the Air in a Given Space, og kan opleves på rådhuset fra den 29. august til den 2. september. I installationen fyldes den gamle amtsrådssal med balloner svarende til halvdelen af rummets kubikmeter.

Fortabelse og leg

I det ballonfyldte rum inviteres folk til at fortabe sig og finde sin egen vej rundt. Creeds værk rummer en kombination af lethed og dybde, samt plads til leg, humor og eftertanke, der giver værket en umiddelbar appel til publikum, skriver Trekantområdets Festuge på sin hjemmeside.

Half the Air in a Given Space bliver i forbindelse med festugen installeret yderligere to steder i trekantsområdet. Foruden den gamle amtsrådssal på Vejle Rådhus, er der tale om billetsalget på Fredericia Banegård og på Kolding Bibliotek. Installationens udtryk vil variere afhængigt af stedets karakter og arkitektur. Også farven på ballonerne bliver specifikt valgt til den enkelte bygning. De tre værker vil tilsammen bestå af 18.500 balloner.

I videoen her kan du se værket i en anden sammenhæng, og høre om Martin Creeds tanker om den interaktive kunstinstallation.
Art exhibition uses blue balloons to offer contrasting sensations