Øl-baren The Cat and Barrel får torsdag besøg af Márton Sefscik, der arbejder ved bryggeriet Mad Scientist i Budapest.
Der skænkes igen fadøl fra hanerne på Dæmningen 43, hvor The Cat & Barrel har til huse. Ejeren af baren, Karl Maynard, er i forvejen et kendt ansigt blandt øl-entustiaster, da han også driver baren Highlanders Bar i Aarhus, hvor kvalitets-øl af alle slags også er omdrejningspunktet. Det samme gør sig gældende på Vejles nye øl-bar.
Første intiativ er et såkaldt tap takeover, hvor et bryggeri, der har udmærket sig, holder hof på The Cat & Barrel, og serverer deres egne øl, fortæller om processen med at fremstille de gyldne dråber og nørder øllets væsen med alle de fremmødte entusiaster. Torsdag er det bryggeriet The Mad Scientist
En øl slog 77 bryggerier af banen
Mad Scientist fra Budapest er et af de bryggerier, der slår tonen an på den ungarnske og europæiske ølscene.
Bryggeriet er kendt for at eksperimentere med nye stilarter og anerkendes ofte for deres resultater. Et eksempel på det er den nyligt afholdte BrewDog Collabfest, hvor 78 bryggerier havde brygget en øl hver, som blev serveret på mange af BrewDogs barer rundt omkring i verden. Mad Scientist bidrog med Black Currant Trifle, som er en Imperial Pastry Gose, hvor de forsøgte at indfange smagen af solbær trifli i en øl. Det lykkedes så godt, at de vandt foran de andre 77 bryggerier.
Den øl kan smages for første gang i aften på The Cat & Barrel i Vejle, hvor Márton Sefscik fra bryggeriet er på besøg til den officielle åbning af baren. Der vil være otte forskellige Mad Scientist øl på hanerne samt 12 forskellige øl på flaske. Det drejer sig bl.a. om bryggeriets frugtmjød - Techno Viking (hindbær, mango og yuzu) og Your Weekend Lover (en mix mellem syrlig øl og mjød tilsat lime og basilikum).
Se begivenhedens Facebook-side lige her.
Om Mad Scientist
- Mad Scientist har 20 ansatte og holder til i udkanten af Budapest i en tidligere konservesfabrik.
- De er meget aktive i den ølrevolution, der i øjeblikket skyller hen over Syd- og Centraleuropa.
- Ved siden af sit fuldtidsjob hos Mad Scientist er Marton Sefscik medorganisator af ølfestivalen Budapest Beer Week i maj måned, hvor 55 af verdens bedste bryggerier deltager. Udover deres almindelige øl, som ikke er så almindelige endda, brygger Mad Scientist også syrlige og vildfermenterede øl samt lagrer en del af deres øl på brugte vin og spiritusfade.