Byrådsmedlem tog orlov fra det politiske arbejde i Vejle: Nappede vederlag med på solferie til Caribien

Modelfoto. Hvorvidt denne strand blev besøgt af Niels Clememsen ved vi ikke, men den stammer fra Caribien, hvor den omtalte ferie gik hen. Foto: Shutterstock

Ifølge byrådspolitikeren havde han ikke selv opdaget, at han havde fået udbetalt vederlaget på 17.000 kroner under sin ferie i Caribien.

Byrådspolitiker Niels Clemmesen, der repræsenterer Venstre i Vejle Kommune, var tidligere i år på en månedslang ferie i Caribien. Ifølge byrådsmedlemmet selv var ferien en unik opevelse. Derfor valgte han at søge orlov fra byrådet i en måneds tid, så han kunne komme sydpå. Byrådsmedlemmer får vedlag under deres orlov, ligesom den suppleant - der kaldes ind - får udbetalt løn for sit arbejde. 

Niels Clemmesen sprang altså til og steg på flyet mod Caribien. Sagen om kulturborgmester i København, Ninna Hedager Olsen, fik du noget Niels Clemmesen til at undre sig - for havde han i virkeligheden fået vederlag under sin ferie i Caribien? 

"Men da snakken kom i sommer med borgmesteren fra København, som søgte sygeorlov med vederlag, var jeg inde og se, om jeg også fik vederlag. Og det gjorde jeg," fortæller Niels Clemmesen til dagbladet B.T. 

B.T. kan desuden også fortælle, at Niels Clemmesens vederlag var på cirka 17.000 kroner. Efter landmanden og byrådspolitikeren havde har betalt skat, er der omkring 10.000 kroner tilbage. Et beløb som Niels Clemmesen fortæller, at han ikke har dårlig samvittighed over at have fået udbetalt. Det siger han med henvisning til, at han har været byrådsmedlem i tyve år, men kun har søgt orlov en enkelt gang. 

Ifølge DR så har 194 byrådspolitikere har været på orlov med løn i den igangværende valgperiode. 13 af disse fortæller, at deres orlov blev brugt til ferie. 

Side 9

Danske Side 9 piger på nettet. Vi har samlet de frækkeste billeder og videoer.