Bog-yoga og brunch hos Byens Bogcafé

I storbyer sker det ofte, at butikslokaler uden for åbningstider bliver brugt til yoga. Den trend kommer nu også til Vejle.

Hvorfor ikke bruge en butik til yoga? Dét spørgsmål stillede Anne-Dorthe Bertelsen fra Sundhed For Dig. Svaret blev fundet i samarbejde med Byens Forlag, der holder til i Rådhuspassagen, hvor de til daglig har udadvendt kontor og bogcaféen Byens.

En række lørdage og fredage i den kommende tid, låner Anne-Dorthe Bertelsen derfor gulvet hos forlaget, til yoga mellem bordene og reolerne med bøger. Hun kalder det selvfølgelig for bog-yoga.

"Yogaen er Hatha-yoga med fokus på rolig og grundig guidning i klassiske yogastillinger, åndedrætsøvelser og afspænding - dog med en bog i en af øvelserne og lidt oplæsning. Efter en times yoga afsluttes formiddagen med brunch, kaffe eller te og en valgfri bog," forklarer Anne-Dorthe Bertelsen.

For Byens Forlag er det slet ikke underligt, at deres gulv bruges til yoga. Udover at udgive bøger og bruge bogcafeen som kontor og kaffebar laver forlaget nemlig i ny og næ alternative events, der har med nye måder at bruge eller opleve bøger på. Eksempelvis har man tidligere spillet rundbold og bordtennis med bøger som bat og arrangeret oplæsninger hjemme hos folk. 

Ialt kommer der til at være fem omgange bog-yoga. Det drejer sig om lørdagene 1/9, 22/9 og 6/10 samt fredagene 21/9 og 5/10. Prisen er 225 kroner per person, og tilmelding kan ske ved at skrive til ad@sundhedfordig.dk. Man skal være opmærksom på, at der kun er otte ledige pladser, og at man skal medbringe sin egen yoga-måtte.

Program

Kl.  8-9 Morgenyoga v/Anne-Dorthe Bertelsen

Kl. 9-9.30 Snak og hygge til duften af kaffe /te og nybagte boller

Kl. 9.30- Brunch bestående af friskbagt øko-bolle, rugbrød, blødkogt øko-æg, ost, marmelade, pølse, yoghurt med granola, frugt samt valgfri kaffe eller te.