Birgitte Vind kom i Folketinget: ”Det er vigtigt at være i kontakte med vælgerne”

Foto: Birgitte Vind på Folketingets loft.

Valget er veloverstået, og selvom forhandlingerne om regeringsdannelsen stadig er i gang, begynder flere nye politikkere at finde deres plads på Borgen. En af dem er Birgitte Vind, som vi her på Vejle24 også talte med inden valget.

Inden valget lavede vi her hos Vejle24 en serie om nogle af de forskellige politikere der stillede op i Vejle. En af de politikere var Birgitte Vind, som efter de personlig stemmer i går var færdigtalt, kunne kalde sig folketingspolitiker – og selvom hun er ny på Borgen, er Birgitte allerede ved at finde sig til rette på sin nye arbejdsplads.

Inde eller ude?

Valgnatten var nervepirrende for mange. Hvem var inde, og hvem var ude. Dagen derpå var derimod nervepirrende for de mange opstillede kandidater, men Birgitte havde en god fornemmelse, for selvom der var mange om buddet til de eftertragtede pladser på Borgen, og det kunne virke som en svær opgave, så var Birgitte sikker på, at hun nok skulle komme ind:

 ”Jeg havde regnet med at blive valgt ind. Hvis ikke jeg havde regnet med det, så havde jeg ikke stillet op. Så ja – det var ikke nogen overraskelse, men en overbevisning,” fortæller Birgitte.

Borgen er stor

Lige nu kæmper Birgitte med ikke at fare vild på Christiansborg.

”Man er lidt hjemløs her første dag. I dag har vi lige holdt møde med partifællerne og med vores hovedbestyrelsen, som er partiets øverste ledelsen i partiet,” forklarer Birgitte.

Derudover har Birgitte fået sit adgangskort, og er ved at ”lande” sammen med de andre partifæller. Hun har dog hverken kontor eller kan finde helt rundt endnu, men Birgitte kendte mange af politikkerne i forvejen, så selvom hun er ny, og stadig forsøger at finde rundt på Borgen, så har hun ikke helt alene.

Bliver boende

Birgitte bor til dagligt i Jelling, og det agter hun at blive ved med.

”Jeg bor i Vejle Kommune i Jelling lidt uden for Vejle. Det tager 8 minutter at komme på arbejde i Vejle. Det bliver dog noget andet nu, hvor arbejdet ligger i København. Jeg bliver boende. Jeg har jo mand og hus her, men jeg skal overnatte herovre et par dage om ugen, og får mulighed for at leje et værelse,” udtaler Birgitte.

Birgitte har haft nogle hårde dage, og var sent oppe på valgnatten, hvor hun holdt sige vågen indtil Mette Frederiksen havde fået overstået sin tale.

Travl fremtid

Birgitte ved, at hvis mindretalsregeringen bliver dannet, så får de rigtig travlt, og hun får nok at se til. Lige nu er det svært for Birgitte, at sige hvilket udvalg hun lander i, og hvordan fremtiden ser ud:

”Vi skal først lige se, hvordan regeringsdannelsen ender ud. Vi satser på en mindretalsregering, og når det så er på plads, så kommer resten derefter, men det er for tidligt at sige noget endnu. Vi har nogle ting vi gerne vil arbejde med, men det er for tidligt, at gå i detaljer med endnu,” fortæller Birgitte og uddyber:

”Man jo nok ikke minister når man er ny, så bliver man nok placeret i bagerste række, men jeg tror da, at alle har ambitioner om at blive minister. Jeg kunne da ønske mig, at jeg blev ordfører på et tidspunkt, og gerne inden for børn, unge og udsatte, som er noget af det, som jeg har arbejdet med i 30 år. Men der er jo mange, der har mere erfaring. Så vi må se, hvad der byder sig til. Men alt er jo vigtigt, der er jo ikke noget, der ikke er vigtigt i politik. Jeg afventer og ser hvad der sker.”

Et rigtig godt valg

Birgitte fik et godt valg, og det på trods af, at hun ikke har haft så stor økonomi til sin kampagne som andre kandidater. Birgitte har haft omkring 1000 valgplakater, hvor fx Christoffer Melson, som vi også har interviewet her på Vejle24, havde 5000 plus det løse.

Birgitte har i stedet valgt at være i kontakte med vælgerne. Det er nemlig vigtig for Birgitte at være at være det, ellers bliver politik for virkelighedsfjernt – mener hun.

Foto: Birgitte Vind - Den sidste kampagnedag.

 

”Jeg fik et meget godt valg. Det skyldes, at vi har været meget synlige på gaden i min kampagne, siden september måned, hvor jeg egentligt besluttede mig for at stemme dørklokker i en af kommunens største byer – Børkop,” fortæller Birgitte og uddyber:

”Jeg ringede på alle døre i den by, og jeg har i det hele taget haft en meget aktiv kampagne meget længe. Jeg har haft 75 mennesker i vores kampagnegruppe, som har været aktive med forskellige opgaver. Der er partier, der har mange plakater, og så er der partier der ikke har så meget at stille op. Vi har ikke den store økonomi. Jeg plejer at sige, at vi har vores fødder, vores hoved og vores hænder og dem bruger vi så.”

”Vi er meget tilfredse – det var et sikkert mandat vi hev hjem. Vi kan ikke klage. Og vi skal gerne gøre os bemærkede over tid. Men vi tager en dag af gangen. Det vigtigste er, at vi får ro til at danne en regering,” slutter Birgitte af.

Det er for tidligt for Birgitte at sige, hvad det næste skridt er i politik, men her på Vejle24 vil vi følge hendes arbejde på Borgen.