Bare rolig - det er kun en øvelse: Tirsdag indtræffer katastrofe på havnen i Vejle

Flere patruljevogne fra Sydøstjyllands Politi vil deltage i øvelsen. Foto: Rigspolitiet

Tirsdag 3. september afholder Sydøstjyllands Politi sammen med TrekantBrand, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen og Brenntag Nordic A/S en beredskabsøvelse i og omkring virksomheden, der har til huse på Vejle havn.

Man skal altså ikke gå i panik, hvis man ser et vildt syn på havnen i Vejle på tirsdag. 

Øvelsen tager nemlig udgangspunkt i en fiktiv hændelse i virksomheden Brenntag Nordic A/S på havnen i Vejle. Der er tale om en mindre beredskabsøvelse i fuld skala, hvor det fulde beredskab bliver aktiveret, så kommer man forbi havnen i Vejle på tirsdag mellem kl. ca. 8.30 -12.00, så vil man kunne tro, at der sket en katastrofe. Dette er dog heldigvis ikke tilfældet. Øvelsen har nemlig til hensigt at hjælpe de forskellige detltagere med at holde sig skarpe og afprøve beredskabet for sådan en hændelse.

’Vi beklager de ulemper, det kan give, som for eksempel trafikale udfordringer eller larm, og vi beder om borgernes forståelse. Det er vigtigt for vores arbejde, at vi hele tiden øver og holder vores færdigheder ved lige, så vi er klædt så godt på som muligt, hvis uheldet er ude,’ udtaler vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Patruljevogne, brandfolk og Miljøvagten

Beredskabsøvelser er en mulighed for at træne samarbejdet mellem de involverede myndigheder og samarbejdsparter ved større hændelser. Sydøstjyllands Politi deltager med flere patruljevogne og har som altid ved større uvarslede hændelser den koordinerende ledelse af indsatsen. Region Syddanmark og Beredskabsstyrelsen deltager med mandskab, og Trekantbrand vil blandt andet komme med mandskab fra stationen i Vejle ligesom Miljøvagten er aktiveret

I tiden efter øvelsen evalueres øvelsen og læring nyttiggøres i det videre beredskabsarbejde.