Forlag fra Vejle inviterer indenfor - mød forfattere og køb årets sommerferie-bog

Et lille udvalg af de mange bøger, som DreamLitt og de andre forlag står bag. Foto: DreamLitt

Forlaget DreamLitt inviterer nu til Forlagsdag på sit hovedkontor i Vejle. Her får læsehestene en kærkommen mulighed for at finde de bøger, som skal med i kufferten på dette års sommerferie.

Torsdag 13. juni har bogentusiaster og krimifans fra nær og fjern en god grund til at slå et smut forbi Horsensvej 72A i Vejle. Det vejlensiske forlag DreamLitt er nemlig gået sammen med seks andre forlag og åbner døren til sit hovedkontor, hvor interesserede har mulighed for at møde medarbejderne eller forfattere, høre mere om arbejdet med at udgive bøger og få gode tilbud på både gamle og nye læseoplevelser.

Besøgende på årets Forlagsdag får en gratis bog i hånden, når de træder ind ad døren, og hvis man har appetit på mere, så kan forlagenes ældre titler købes med op til 80 procents rabat. Nyere titler koster en smule mere, men kan alligevel erhverves med 20 procent rabat.

Hos DreamLitt selv håber forlagschefen at dagen vil sætte forlaget i kontakt med nogen af de læsere, som køber deres bøger.

“Vi holder bl.a. Forlagsdag for at gøre os synlige i vores lokalområde. For at vise, at vi er lige her og laver gode bøger i Vejle. Derudover så håber vi, at en masse fra byen og omegnen vil komme forbi kontoret enten for at tale med os om, hvad det kræver at drive et forlag eller købe en god bog til sommerferien, så giver vi en kop kaffe - den har vi altid på kanden,” siger forlagschef Jacob Hedegaard Pedersen.

De syv forlag er Forlaget DreamLitt, Montagne, Forlaget Kandor, Vilhelm, Tværveje, Forlaget Fritid og Forlaget Leatherbound. Tilsammen udgiver de bøger i en lang række genrer, som indbefatter alt fra nervepirrende krimier til spændende gør-det-selv-bøger, som beskæftiger sig med alt fra at lave fantasifulde perleplader til at bage det allerbedste brød.  

Går du med en forfatter i maven?

Udover gode tilbud på årets sommerferie-bøger, byder Forlagsdagen også på en spændende mulighed for at få et kig bag tæppet i forlagsbranchen.

Forlagets medarbejdere samt enkelte af dets forfattere vil være til stede på dagen, hvis interesserede besøgende gerne vil have en snak. Derudover vil medarbejderne også fortælle lidt om, hvad der skal til for at blive udgivet og hvad det mere præcist indebærer at skrive en bog for et forlag.

En af de forfattere, man kan møde, er Aske Munk-Jørgensen. Han har tidligere udgivet novellesamlingen “Åbne Døre, lukkede døre” på forlaget, ligesom hans seneste bog - krimien “Retfærdig Vold” også er udgivet på DreamLitt.

“Vi oplever mange folk, som er nysgerrige på hvad et forlag laver. Det kan enten være, fordi de selv drømmer om at skrive en bog selv, eller bare vil vide mere om, hvad et forlag er. Mange henvender sig på sociale medier for at høre fx hvad vi kigger efter i et manuskript eller om det er nok at aflevere en synopse til os. Alle de ting vil vi gerne have afmystificeret,” slår Jacob Hedegaard Pedersen, forlagschef, fast.

Hvis man har et manuskript i skrivebordsskuffen og mener, at man er Danmarks næste store stjerneforfatter, så er man mere end velkommen til at tage fat i en af forlagenes medarbejdere eller forfattere, som gerne giver et bud på, hvad et naturligt næste skridt mod et etableret forfatterskab kunne være.

Netop det har DreamLitt nemlig allerede meget erfaring med, selvom forlaget fortsat er ungt. Det blev grundlagt i 2013, men udgiver i dag skønlitteratur inden for en lang række genrer. Heriblandt krimi, fantasy, thriller, realisme og romantik.

Klik her for at læse mere om Forlagsdagen på Facebook.

Fakta: Forlagsdag 2019

  • Adressen er Horsenvej 72A, stuen, 7100 Vejle.

  • Arrangementet finder sted torsdag 13. juni, fra kl. 10 - 17. Der er gratis entré, og alle er velkomne.

  • Interesserede kan læse mere om Forlaget DreamLitt på forlagets hjemmeside: dreamlitt.com