Strejfer alene rundt: Bortløben hund savner sin ejer

Det drejer sig om hunden her af racen siberian husky. Foto: Sydøstjyllands Politi

Ved du, hvor denne hund hører til?

Sydøstjyllands Politi efterlyser nu ejeren af en hund, der er blevet fundet på Tulipvej i Vejle tirsdag i denne uge. 

Hunden er af racen siberian Husky, det er en /grå/hvid hyrdehund, der har chipnr. 642090001804758. Politiet har en klar opfodring til den eller de hundeejere, der lige nu savner deres husky. 

"Er du ejer, eller kender du hunden eller dens ejer, så kontakt venligst Sydøstjyllands Politi på tlf. 114," skriver Sydøstjyllands Politi, inden de fortsætter:

"Vi har ikke mulighed for at imødekomme henvendelser fra borgere, der ønsker at adoptere hunden."

Det sker der ellers 

Hvis hunden ikke bliver hentet, så bliver den afleveret på et inernat, fortæller politiet. 

"Herreløse hunde bliver bragt til et dyreinternat, der håndterer det videre forløb, hvis ejeren ikke findes. På dyreinternatet bliver hunden undersøgt for eventuelle skader samt tjekket for eventuel chip eller tatovering. Hvis ejeren kan identificeres, kontakter vi ejeren."

"Ejeren skal henvende sig inden for en uge ellers går arbejdet med at finde et nyt hjem til hunden i gang." 

Hunden kan udleveres til rette ejer ved fremvisning af dokumentation for ejerskabet. Hvis ejeren ikke melder sig inden syv døgn fra dags dato, bliver hunden afhændet til anden side eller i sidste ende aflivet såfremt den ikke skønnes egnet til videreformidling.

Ejeren vil som regel skulle betale en bøde for overtrædelse af hundelovens §3, idet hunden strejfede om. Ejeren skal som hovedregel også betale omkostningerne i forbindelse med afhentningen og opbevaringen af hunden, oplyser Sydøstjyllands Politi.