Sådan indretter du hjemmekontoret

Har du endelig fået muligheden for at arbejde hjemmefra et par gange om ugen, eller har du taget beslutningen om at blive freelancer? Så får du her gode råd til indretning af dit hjemmekontor.

Hvis målet er at arbejde hjemmefra, har du uden tvivl behov for et godt hjemmekontor. Hvis rummet ikke indeholder de rette møbler og en god arbejdsstemning, vil motivationen hurtigt dale, og produktiviteten vil ikke komme op på det ønskede niveau. Derfor er det vigtigt, at du i arbejdskontoret kan finde den ro og danne de rette arbejdsrammer, som du netop har brug for. I det følgende får du en række råd til nødvendige møbler og flot tilbehør til hjemmekontoret.

Praktisk skrivebord

Et af de vigtigste møbler på det nye hjemmekontor er og forbliver skrivebordet. I forbindelse med købet af dette møbel er det vigtigt, at du ikke blot tænker på det kommende bords flotte design. Selvom skrivebordet selvfølgelig skal have et design, som du vil holde af i mange år fremover, skal du også tænke på skrivebordets størrelse. Hvis arbejdskontoret ikke byder på mange kvadratmeter, gælder det om at finde et forholdsvis smalt skrivebord og eventuelt med skrå, moderne ben, som ikke vil optage meget plads i rummet. Ved du, at du kommer til at tilbringe mange timer foran computeren, er det samtidig en fordel at finde et hæve-sænkebord. Hermed har du muligheden for at skifte arbejdsstilling og undgå irriterende rygproblemer.

Behagelig kontorstol

Rygproblemerne kan dog ligeledes ryddes af vejen ved hjælp af en komfortabel kontorstol. Kontorstolen er nemlig endnu et vigtigt møbelkøb, som skal overvejes grundigt, inden pungen hives op af lommen. Afhængigt af pladsen i hjemmekontoret kan du enten kigge nærmere på enkle og moderne kontorstole eller de mere tunge og brede stole. Sørg ligeledes for at anskaffe en stol, der kan indstilles i sæde og ryg, så både ryg-, skulder- og nakkeproblemer ikke skaber sure miner efter en endt arbejdsdag.

Dekorativt tilbehør

Når møblerne er på plads i det nye hjemmekontor, omhandler prikken over i’et en række flotte detaljer i form af fin pynt. I denne forbindelse kan du med fordel gå på plantejagt i det lokale supermarked eller besøge et plantecenter i nærheden. Find et par dekorative kaktusser og måske en flot gulvplante, hvis der er plads i et af rummets hjørner. De grønne planter vil både øge arbejdsglæden og effektiviteten, så de kommende mørke vinterdage ikke får dig ned med nakken. Plakater og malerier på væggene er ligeledes med til at skabe en inspirerende og motiverende stemning, så du kan komme på spændende idéer. Trænger vinduerne endvidere til et par flotte, nye gardiner, gælder det om at finde nogle gardiner, der passer sammen med rummets øvrige interiør. Dette kan dog være noget af en udfordring, og derfor er det en fordel, at Botex eksempelvis tilbyder at komme ud til dig i en gardinbus. Book her for at finde de helt rette gardiner til hjemmekontoret.