Husk de her tre ting, før du giver dig i kast med vinterbyggeri

Rigtig mange danskere har givet sig i kast med byggeri og renovering henover efteråret og vinteren, og det kan også være et rigtig godt tidspunkt at få styr på projekterne, så det kan nydes, når foråret står for døren

Sponsoreret indhold

Men hvad skal du have i mente, inden du går i gang med vinterbyggeri? Det får du tre bud på i denne artikel. 

Særlige regler for vinterbyggeri

Vælger du at bygge om vinteren, så skal du være opmærksom på, at der er særlige regler for vinterbyggeri. De regler er fastlagt og samlet i det, der hedder Vinterbekendtgørelsen, som er udarbejdet for at sikre, at kvaliteten af det arbejde, der udføres om vinteren er lige så høj som det, der udføres om sommeren. Reglerne er gældende for alt arbejde, der udføres indenfor d. 1. november til d. 31. marts.

Vinterbekendtgørelsen sikrer blandt andet, at entreprenøren fortsætter arbejdet i vinterperioden uanset, hvad vejret måtte byde på (med få undtagelser). Bekendtgørelsen pålægger desuden bygherren at betale for de remedier, der skal til for, at det er muligt at arbejdet fortsætter - det kunne eksempelvis være snerydning. Du skal derfor være opmærksom på, at der kan være meromkostninger til at holde byggeriet i gang, hvis vejret ikke arter sig. 

Find en entreprenør der er god til vinterbyggeri 

Inden du vælger entreprenør, kan det være en god ide at tjekke op på, om den pågældende er god til vinterbyggeri. Det kan eksempelvis være om entreprenøren har de rigtige materiale, der skal til for at udføre byggeriet forsvarligt, eller de har maskiner til at fjerne sne. 

Dertil skal de naturligvis også have styr på reglerne for vinterbyggeri. Her kan det være en god ide selv at læse op på reglerne, inden du taler med entreprenøren. Så kan du hurtigt få en fornemmelse for, om de har styr på reglerne, når I taler sammen. 

Tag ikke den første og den bedste 

Normalt er en af de helt store fordele ved vinterbyggeri, at det kan gøres billigere end i sommersæsonen, hvor tømrer, murer mm. har meget at lave. Det er ikke nødvendigvis tilfældet i år, hvor corona-pandemien har sat godt gang i boligprojekterne. Derfor kan det godt betale sig at bruge en rum tid på at indhente tilbud fra forskellige entreprenører, så du er sikker på at få den bedst mulige pris. Flere dygtige håndværkere tilbyder faste lave timepriser uanset, hvor i landet du befinder dig.