De bedste senge giver den bedste søvn

Foto: Shutterstock.com

De fleste mennesker bruger cirka en tredjedel af deres liv i sengen. Hvis man sover 8 timer, som det anbefales, er sengen det møbel i huset, der bliver brugt allermest. Derfor er det vigtigt, at man ikke sparer på kvaliteten af sengen, for så kommer man også hurtigt til at spare på kvaliteten af søvnen. Uanset om du foretrækker din seng fast eller blød, er det vigtigt at man investerer i en seng der kan holde længe.

Hvis du er på udkig efter en ny seng, kan du kickstarte din sengejagt her.

Søvnen er muligvis døgnets vigtigste timer!

Du kender det sikkert godt, at hvis man har sovet dårligt, kan det mærkes nærmest hele dagen. Af og til må man bare erkende, at produktiviteten er knapt så høj den dag, og man må forsøge at få en ordentlig søvn næste nat. Hvordan du har sovet om natten afspejler med andre ord, hvordan hele din dag kommer til at være.

Hvis du sover dårligt over en kortere periode, vil du kunne mærke det tydeligt på din krop. Du vil være træt, irritabel og uoplagt, men hvis du ikke får sovet ordentligt i en længere periode, kan det blive decideret farligt. Langvarig dårlig søvn, eller søvnmangel, kan få alvorlige konsekvenser for ens helbred. Du kan begynde at udvikle stress eller mistrives på dit arbejde og hjemme. Studier viser endda, at langvarig dårlig søvn øger risikoen for blodpropper.

Søvn er derfor noget der skal tages alvorligt og bør under ingen omstændigheder nedprioriteres. Når du vælger at gøre din søvn til en prioritet, investerer du også i dit helbred, dit humør og ikke mindst din fremtid og glæde.

Den bedste start på en god søvn er en god seng

Det første skridt mod en bedre søvn er en god seng. Det er indlysende, at hvis man ligger dårligt, kommer det til at gå ud over ens søvnkvalitet. Den rette seng er dog svær at vælge, da det afhænger af præference, og om man sover sammen med en partner.

Det er derfor en god ide at lave lidt research, før man beslutter, hvilken seng man vil købe. Man bør heller ikke gå ned på kvalitet for at spare penge, når det kommer til søvn. Det er bedre at give en smule mere og sove bedre i det lange løb, end det er at spare et par hundrede kroner og gå ned på kvalitet af sin søvn.

En god seng er dog ikke ansvarlig alene, for at du får en bedre nattesøvn.

Hvad kan man ellers gøre for at få en bedre søvn?

Et voksent menneske har i gennemsnit brug for 7,5 times søvn. Hvis du føler dig træt om morgenen, eller føler du sover dårligt, er der et par ting, du bør være opmærksom på. Du bør først og fremmest stoppe med at indtage koffein allerede omkring kl. 16, det samme gælder alkohol. Både alkohol og koffein gør, at du får færre timers dyb søvn, ud over at det holder dig vågen unødvendigt længe.

Du bør derudover undgå skærme en time eller to inden du går i seng. Undersøgelser viser, at blåt lys fra telefoner, computere og andre skærme skader din søvn. Når du om aftenen ligger din telefon fra dig, bør du sætte den på forstyr ikke, så den ikke vibrerer eller ringer i løbet af natten. Selvom du ikke vågner af telefonens vibrationer, er det bevist, at det stadig går ind og forstyrrer søvnen.

Hvis du følger disse simple råd og sover i en ordentlig seng, så er der næsten garanti for, at du vil føle dig mere frisk og veludhvilet i fremtiden.