Jellingstenene flyttes til Rådhuspladsen i København

Dette er satire, men du er velkommen til at dele.

I den ene meningsmåling efter den anden har Venstres top kunnet konstatere, at de taber terræn i Hovedstadsområdet. »Vi vil gerne vise Københavnerne, at vi holder af dem, selv om de er nogle opblæste og selvglade snobberøve,« siger statsminister Lars Løkke Ramussen fra det gamle bondeparti.

»Vi har sat tredje udflytningsbølge i gang. Og både Tivoli, Statens Museum for Brunst, Hviids Vinstue samt Søren Pind vil være blandt de institutioner, der vil blive hjemtaget til Jylland,« bekendtgør Løkke i et eksklusivt interview med The News.

Til gengæld får København Jellingstenene.

Stenene vil under PET-bevogtning blive fragtet til Hovedstaden på et snarligt men ukendt tidspunkt. De vil blive anbragt i en skudsikker glasmontre på Rådhuspladsen udført af hesteslagteren Bjørn Nørgaard, der også har frembragt den glascigar, der skal huse Dronning Margrethes sjæl, når hun stedes til hvile i Roskilde domkirke.

Reaktionerne har ikke ladet vente på sig.

En række prominente stemmer fra den jyske halvø er rasende, og mange forlanger nu, at Den Lille Havfrue til gengæld flyttes til Jylland.

»Den lille so skal ud at sidde i Vesterhavet,« siger formanden for fiskeriforeningen i Thyborøn, Karl Aage Fjæssing-Olsen

-- Bragt i samarbejde med The News --