True wireless sportshovedtelefoner fra Jaybird

Jaybird har specialiseret sig indenfor sportshovedtelefoner, og de gør det sublimt. De har lidt for en hver smag og i flere prisklasser. Jeg har senest prøvet deres Vista, der er True Wireless. De seneste par år har denne form for in-ear været utrolig populær, særligt efter, at Apple kom på markedet med deres Airpods, der dog ikke er særlig sportsvenlige. Det er Jaybird’s derimod.

  • Jaybird Vista
  • Pris: 1399 kr. 

De seneste par år har true wireless høretelefoner været det nye sort, og de fleste brands har i dag deres egen udgave – de skal jo være med på bølgen. Første gang jeg stødte på true wireless var på Kickstarter, og jeg fik et par hjem. Desværre fungerede teknologien ikke optimalt og lydkvalitet var elendig. 

Imidlertid har teknologien taget fart, og i dag er true wireless lige så stabile som andre trådløse hovedtelefoner. Lydkvaliteten er på niveau med andre trådløse in-ear. Med andre ord, så er true wireless kommet for at blive. Jaybird har tidligere udgivet Run modellen, og nu er de på banen med deres Vista model, som jeg synes væsentlig bedre om. 

Lyd

Vista modellen har fået en opgradering for så vidt angår lydkvaliteten i forhold til den tidligere Run model. Faktisk er lydkvaliteten på niveau med deres andre in-ear sportshovedtelefoner, såsom Freedom 2 og X4, som jeg var helt vild med. Imidlertid savner jeg en del varme og fyldighed i lyden hos Vista, da den kan lyde meget fladt. Det hjalp imidlertid en del at gøre brug af deres equalizer i app’en. Det gør dog ikke, at man får sublim lyd, men derimod, at lyden er ganske god. Lydkvaliteten er på niveau med Apple Airpods, der dog stadig er en smule bedre. 

Designet & funktionalitet

Designet er rigtig pænt, og pasformen er helt perfekt. De sidder som klistret i ens øre uden, at man lægger mærke til dem. Det synes jeg er utrolig fedt og en væsentlig opgradering i forhold til Run. Derudover er der 3 forskellige muligheder for ørestykker størrelser. De føles utrolig lette i ørene, hvilket giver mening, at de kun veje 6 gram. 

Derudover er hørertelefonerne vandtæt, støvtæt, svedtæt, beskyttet mod stød og fald. De har 6 timers batteri i sig, hvilket er rigtig godt, da standarden for mange er 4 timer. Derudover medfølger der et etui, hvori der er yderligere 10 timers batteri. Hvis man er død for batteri og skal ud på en løbetur, så giver 5 min. opladning 1 times afspilningstid. Det er sgu smart.

Via app’en er det muligt at brugerdefinere, hvad knapperne på hvert øre skal kunne gøre. F.eks. har jeg indstillet dem til, at jeg kan skrue op og ned ved at holde knappen inde på hvert side. Derudover pauser/starter jeg med et enkelt tryk på den ene side, og den anden side starter stemmekontrol.

Konklusion

Jeg synes disse true wireless er rigtig gode. Derudover følger lydkvaliteten med, hvilket er utrolig vigtigt. Pasformen er helt perfekt, hvilket er alfa-omega for løbehøretelefoner. På den baggrund giver det ikke mening at gå efter standard in-ear eller trådløse, der ikke er true wireless. Det skulle alene være for at spare penge, da man kan købe trådløse in-ear fra Jaybird for ca. det halve. Modsat for et år siden, så er det ikke længere umuligt at få alt, og derfor skal man gøre op med sig selv om man vil betale for at få fjernet ledningen. Jeg synes i hvert fald de er penge værd.

5 ud af 6 stjerner.