'The spy who dumped me' er en fjollet actionfuser

'The Spy Who Dumped Me' er en af to nye film i biografen i denne uge. Den anden er Equalizer2 med Denzel Washington. Vores anmelder valgte at se denne lidt fjollede spionkomedie, der har premiere i dag klokken 18:45 i Lido. Han var ikke synderligt imponeret og valgte at give filmen tre ud af seks stjerner.

I de to bærende roller har vi Mila Kunis, som nok er bedst kendt for sin rolle som Jackie fra hit tv-serien 'That 70's Show', og en længere række komediefilm. Ved siden af hende møder vi Kate McKinnon, som blev berømt og berygtet for sin rolle i den meget omdiskuterede 'Ghostbuster'-film, der kom i 2016. Udover det kendes hun som en af komedieskuespillerne i det populære sketchshow i USA, 'Saturday Night Live'.

Filmen handler om de to veninder Audrey (Mila Kunis) og Morgan (Kate McKinnon), som gennem en lang række uheldige tilfældigheder bliver rodet ind i en international spionsammensværgelse, der tvinger dem på flugt. Deres rejser tager dem igennem det meste af Europa i et hæsblæsende og actionfyldt tempo.

De to kvinder har en helt åbenlys kemi, som gør dem enormt elskelige som venner, og man ønsker som seer virkelig det bedste for dem. Det er tydeligt, at de begge har nydt at lave denne film, og det hjælper også en del på kvaliteten af det færdige produkt.

Actionsekvenserne overraskede positivt både i udførsel og voldelighed. Visse steder føles sekvenserne næsten på niveau med nogle af de spionfilm, som er kommet i de senere år, f.eks. 'Kingsman: Secret Service' og 'The Man From U.N.C.L.E.'. Der er desuden enkelte virkeligt morsomme og opfindsomme scener, som eksempelvis en biljagt i Paris og et cirkusnummer i Berlin.

Filmen har dog det problem, i forhold til de andre ovennævnte spionkomedier, at selvom den er fyldt med vittigheder, så falder mange af dem til jorden. Det ærgrer mig, at mange af deres bedste komiske øjeblikke skal være de øjeblikke, hvor de skriger og panikker allermest. Det er en anelse for stereotypt til min smag og simpelthen for dovent håndteret af holdet bag filmen. Begge kvinder besidder en glimrende komisk timing, som ville have gjort filmen langt bedre, hvis det blot var blevet udnyttet korrekt.

Desuden starter filmen stærkt ud med et interessant set up, men cirka en time inde i filmen sænker de tempoet på filmen fuldstændig. Så er der pludselig rigtig langt til rulleteksterne, som først kommer en time senere.

Alt i alt er 'The Spy Who Dumped Me' en film, som lykkes udmærket med det, den er, nemlig en fjollet spionkomedie. Den er ikke ligeså god som lignende film, der er kommet i de senere år og går nærmest i stå halvvejs. Mila Kunis og Kate McKinnon har unægtelig god kemi, som jeg gerne så gentaget i en anden film. Men hvis man absolut skal se en spionfilm med stærk action og gode komiske øjeblikke, vil jeg klart anbefale 'Mission Impossible: Fallout', som stadig går i biografen.