Bare Juliet – Bare en kedelig film

'Bare Juliet' eller 'Juliet, Naked', som filmen hedder på engelsk, er instrueret af Jesse Peretz. Han er bedst kendt for 'Our Idiot Brother' med Paul Rudd i hovedrollen. Filmen kører i øjeblikket i Lido Biograferne klokken 18:15.

Udover instruktøren Jesse Peretz består holdet bag filmen af producerne bag den søde film 'Little Miss Sunshine'. Filmen er baseret på en roman af Nick Hornby. Han har også skrevet 'About a Boy' og 'High Fidelity'. Lyder titlerne bekendte? De er nemlig også blevet filmatiseret.

'Bare Juliet' handler om Annie, som gennem 15 år har været sammen med Duncan. I starten var det skønt og romantisk, men Duncans besættelse for den afdankede indierock musiker Tucker Crowe har gjort forholdet næsten uudholdeligt kedeligt at være i. En dag får Annie nok og skriver en negativ kommentar på et fanforum, hvor hun kritiserer Tucker Crowes musik. Utroligt nok svarer selveste Crowe hende, og en langvarig korrespondence begynder.

Annie spilles af Rose Byrne, kendt fra blandt andet 'Neighbours' og 'Insidious'. I rollen som kæresten Duncan, har vi Chris O'Dowd, som vi kender fra den britiske sitcom, 'The IT Crowd'. Den afdankede rockmusiker spilles af selveste Ethan Hawke, som har optrådt i titler som 'Boyhood' og 'Before'-trilogien.

Fælles for alle skuespillerne er, at de leverer solide præstationer. Især er Ethan Hawke værd at bide mærke i. Han portrætterer flot en såret og rodløs mand, som blot søger at elske og blive elsket igen.

Præmissen for historien er sjov nok. Derfor ærgrede det mig, at filmen var så ekseptionelt kedelig. Foruden Ethan Hawke og de to andre, som leverer solidt skuespil, er der ikke meget andet at komme efter. Historien snegler sig frem med en stor mængde voice-over og ligegyldige stemningsbilleder. Det, som vi alle ved kommer til at ske, er så længe om at udfolde sig, at da det endelig sker, er man nærmest ligeglad. Man vil bare gerne have det overstået.

Et andet slående minus er, at i en romantisk komedie om et trekantsdrama, er der forvirrende lidt humor. Desuden er ingen af karaktererne særligt nemme at holde af, hvilket gør dramaet uinteressant, når det endelig opstår.

Alt i alt er 'Bare Juliet' en forspildt chance. Historien rummer potentialet, og skuespiltalentet fejler ingenting. Kedelige filmiske løsninger og utiltrækkende karakterer dræber fuldstændig det momentum, som filmen kunne have haft. Ethan Hawke i rollen som Tucker Crowe er uden tvivl filmens højdepunkt af den simple grund, at det er den karakter med flest nuancer. Han har flere strenge at spille på. Resten af filmen drukner i et morads af middelmådighed.

Indrømmet, jeg er en mand i midten af 20'erne og dårligt en del af filmens primære målgruppe. 'Bare Juliet' er en romantisk komedie, som ikke er synderligt morsom og ikke videre romantisk. Det er heller ikke rigtig et drama, der vil noget. Derfor har jeg simpelthen lidt svært ved at regne ud. hvem målgruppen er. Folk som godt kan lide at kede sig?

Vil man se en god romantisk komedie med drama og intriger er det i hvert fald ikke denne film, man skal se.