Nu fjernes populær grill fra butikshylder i hele landet

Foto: Shutterstock

Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder fredag en grill, der har været solgt i hele Danmark.

Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen mod den populære grill O-Grill 500, der bl.a. er solgt hos Bauhaus og Silvan. Kunder hos de meget besøgte byggemarkeder har kunne købe gasgrillen, men det er nu slut, da Sikkerhedsstyrelsen ikke mener, at produktet er i orden. Det forklarer Styrelsen fredag i en pressemeddelelse. 

Her forklarer Sikkerhedsstyrelsen, hvor grillen i deres optik er ulovlig. 

"Apparatet er ikke lovligt at markedsføre i Danmark fordi importøren ikke har kunnet fremvise dokumentation i form af overensstemmelseserklæring og overensstemmelsesvurdering for produktet. Samtidig mangler der en række lovpligtige danske påskrifter på apparatet, ligesom det ikke lever op til kravene om advarselsmærkning, og anvisninger på dansk," skriver styrelsen.
 

Sådan ser grillen ud. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

 

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

 

Mangler vigtige informationer

Derudover kritiseres grillen også for, at det ikke fremgår klart, hvilken type gas, der anvendes. Samt hvilket tryk gassen skal være under.

Sikkherdsstyrelsen har taget det drastiske skridt med at kalde grillen, der har været solgt i byggemarkeder i hele landet, tilbage, fordi man fra styrelsen side frygter, at brug af grillen i værste fald kan sætte folk i en farlig situation. Det forklares der i pressemeddelelsen. 

overensstemmelseserklæring sammenholdt med, at forbrugeren kan placeres i en farlig situation ved brug af apparatet, fordi der ikke er korrekt mærkning og instruktioner for brugen af apparatet.