Nu advarer Sundhedsstyrelsen befolkningen: Undgå at kysse og kramme hinanden

I nærmeste fremtid skal familien helst holde sig fra knus. Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen foroplever fortsat stor efterspørgsel på information om ny coronavirus. Og efter der nu er set flere tilfælde med smitte i Danmark, udgiver vi i dag nyt informationsmateriale med gode råd til at forebygge smitte.

Sundhedsstyrelsen fortæller i en pressemeddelelse, at styrelsen fortsat oplever stor efterspørgsel på information om ny coronavirus. Og efter der nu er set flere tilfælde med smitte i Danmark, udgiver styrelsen fredag nyt informationsmateriale med gode råd til at forebygge smitte.

På de nye plakater opfordres danskerne til, at man følger fem gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nyt i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

”God hygiejne er den allerbedste metode til at forebygge smitte med ny coronavirus. Det gælder både for at beskytte sig selv, men i høj grad også for at beskytte andre, særligt de ældre og svækkede. Derfor opfordrer vi alle til at følge de fem gode råd. Det gælder både på arbejdspladser, men også i offentligheden, når man fx kører med offentlig transport,” Marlene Øhrberg Krag fra Sundhedsstyrelsen.

Samme melding havde styrelsens direktør på et pressemøde fredag sidst på formiddagen. 

"Vi opfordrer til, at vi holder op med at give krma, hånd og kys. Det er vores anbefaling på nuværende tidspunkt," fortalte Søren Brostrøm - direktør for Sundhedsstyrelsen - på et pressemøde fredag.

Luftvejsinfektioner, som ny coronavirus, spreder sig bl.a. via håndtryk, overflader eller små dråber fra hoste og nys. Og det er det, de fem gode råd skal være med til at forhindre.

Foto: Coronasmitte.dk