Mette F. vil tø feriepengene op: Så meget ekstra kan du glæde dig til

Nu er der nyt om regeringes udspil. Foto: Shutterstock

Nu melder regeringen ud om de indefrosne feriepenge, der de seneste dage har optaget danskerne. 

Dagbladet Børsen skriver torsdag, at man har fået indsigt i regeringens plan. Denne tyder på, at befolkningen må vente noget endnu, før feriepengene bliver udbetalt. Idéen om at udbetale de indefrosne midler opstod som et middel, der skal sparke gang i dansk økonomi, som har - og fortsat har det - hårdt under coronakrisen. 

Så længe skal du vente

Regeringens udspil er dog ikke i første omgang så vidtgående, som der er blevet spekuleret om i pressen. Avisen erfarer, at planen er, at to uger af danskernes indefrosne feriepenge skal udbetales. Håbet er, at disse vil få borgerne til at besøge forlystelsesparker rundt i landet, tage på dagsture og handle dansk. Kort sagt: pengene skal ud og hjælpe med at massere livet tilbage i landets økonomi. 

Hvornår præcis det skal ske, vides ikke. Ifølge Børsens oplysninger bliver det "senere på året", men hvornår det præcis dækker over, er endnu uvist. 

"Jeg ser feriepengene som et stærkt værktøj i kassen. Vi vil i morgen drøfte med Folketingets partier, hvilke forskellige værktøjer vi kan bringe i anvendelse, sagde finansministeren efter dagens spørgetime," udtalte finansminister Nikolai Wammen (S)