Nu advarer politiet de mange danskere, der lejer deres bolig.
Torsdag har politiet udsendt en advarsel via Forbrugerrådet Tænks app Mit Digitale Selvforsvar, der har til formål at ruste danskerne bedre til de mange svindlere, der forsøger at klemme kroner ud af deres ofre. Denne gang er det udlejerne eller svindlere, der udgiver sig for at være udlejere, som politiet advarer i mod. Årsagen er det pres, der opstår på lejemarkedet, når mange unge flyver fra reden.
"Snart får mange unge svar på, om de er kopmmet ind på deres drømmestudie, og mange står derfor overfor at skulle finde en bolig," skriver politiet i advarslen, inden de fortsætter:
"Det lægger et stort pres på lejeboligmarkedet, og ønsket om tag over hovedet inden studiestart kan være altoverskyggende og give en lyst til at handle hurtigt."
Deler gode råd til lejere
For at hjælpe med at beskytte landets lejer, har politiet udsendt tre gode råd, som man bør have i baghovedet, når man er på udkig efter en ny lejebolig. De tre gode råd er:
1. Undersøg hvem der ejer boligen
Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at krøve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på Tinglysning.dk eller Boligejer.dk, fortæller politiet.
2. Vær kritisk, især hvis udlejer vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto, Western Union, PayPal eller lignende
Her lyder rådet fra politiet: Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger. Overfør kun via et dansk pengeinstitut eller eksempelvis MobilePay.
3. Betal ikke penge for en bolig, du ikke har set
Betal aldrig forudbetalt leje, depositum eller husleje for en bolig, du ikke har set i virkeligheden, Det er altid en god idé at se boligen, inden du underskriver lejekontrakten og overfører penge til udlejer. Så kan du også nemmere vurdere, om det er en person med reelle hensigter, du står overfor.