Tilfældighed fældede ham: Viste sig at være gerningsmanden til to grove voldtægtsforsøg

Foto: Shutterstock.com

I seks år har to grove voldtægtsforsøg været uopklarede, ved en tilfældighed fangede politiet tidligere i år gerningsmanden.

På Vejle Politigård tog en sag en overraskende drejning, da det tidligere i år viste sig, at den DNA-prøve de netop havde modtaget resultatet af, kunne knytte en 29-årig mand til yderligere to henlagte forbrydelser, skriver Vejle Amts Folkeblad

Den 29-årig mand var sigtet i en anden sag og havde i den forbindelse indgivet en DNA-prøve - en prøve som faktisk viste, at der ikke var grundlag for tiltale i sagen som han var sigtet i. Men det var der derimod i to andre sager, nemlig to grove og ikke mindst uopklarede voldtægtsforsøg. DNA-matchet viste at han var gerningsmanden i de to henlagte sager fra henholdsvis 2012 og 2018.

 

To voldsomme forsøg på voldtægt

En nat tilbage i marts 2012, blev en dengang 42-årig forsøgt voldtaget i en baggård i Vejle. Hun blev trukket ind i en baggård i Grønnegade, af en ukendt mørk mand. Han flåede tøjet af hende, han rørte ved hende, trak en tampon ud af kvindens underliv og forsøgte at tvinge hende til at tage hans penis i munden. Dog lykkedes voldtægtsforsøget ikke, da manden blandt andet blev distraheret af et telefonopkald - så han herefter forlod baggården. 

Ligeledes blev en 18-årig kvinde forsøgt voldtaget en nat i oktober 2018. Hun var på vej hjem fra en bytur i Vejle, hvor hun bestemte sig for at tage en pirattaxa hjem. Uheldigvis var det manden fra voldtægtsforsøget i 2012 som sad bag rattet. Under køreturen til tvang han sig kys af den 18 årige pige, trak hendes bukser ned og stak mod hendes vilje en finger op i hendes skede. Det lykkedes dog pigen at komme ud af bilen og flygte hjem, hvor hendes mor fik alarmeret politiet.  

Kan ikke løbe fra DNA 

Den 29-åriges DNA blev fundet på den 42-årige kvindes bryster og BH. Kvindens beskrivelse af manden, sammen med DNA-matchet er et stærkt bevis, mener anklager Iben Lihme Degnbol. Derudover var der flere ting i sagen, som pegede på at det er den 29-årige som er gerningsmanden. Han forsøgte også at bortforklare voldtægtsforsøget af den 18-årige pige med at han havde villet hjælpe hende, fordi hun under køreturen var blevet dårlig og skulle kaste op - og derfor var hans DNA på hendes hals, hænder og ansigt. 

Det stemte dog dårligt overens med den 18-årige piges version af hændelsen. Udover de to kvinder vidnede den 18-årige kvindes mor også i retten, hun havde ligget og sovet for åbne vinduer da datteren panisk og skrigende var kommet løbende op ad grusvejen til familiens hus. 

Den 29-årige nægter sig skyldig, men blev idømt tre et halvt års fængsel for de to voldtægtsforsøg - han ankede på stedet dommen til landsretten.