Sydøstjyllands Politi roser borgerne: Gode til at følge nye corona-regler

Vejle var usædvanligt mennesketom. Foto: Sydøstjyllands Politi

Den første dag med en ny corona-hverdag for danskerne forløb fredeligt i politikredsen, fortæller Sydøstjyllands Politi.

Der er ekstra mange patruljer på gaderne i Sydøstjyllands politikreds efter de nye retningslinjer trådte i kraft den 18. marts kl. 10.00.

"Vi er på gaderne for at rådgive borgerne og virksomhedsindehaverne i forbindelse med de nye tiltag - og for at sikre tryghed og opretholde den almindelige ro og orden." fortæller vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen, leder af Operationscenter i Sydøstjyllands Politi.

"Det har været meget positivt at opleve så stor imødekommenhed blandt borgere og virksomhedsindehavere. Vi står i en situation, der skal tages alvorligt, og vi mener det alvorligt, når vi siger, at folk skal rette sig efter de nye restriktioner."

Der er meget lidt aktivitet i forretningsgaderne, arkaderne, butikscentrene og i de større supermarkeder i Sydøstjyllands politikreds. Mange af de forretninger, der fortsat har åbent, har taget initiativer i forhold til håndsprit, vejledninger om afstand og hjælp til afvikling af indkøbssituationen.

Snakker fint med virksomhederne

"Vi modtog i går nogle anmeldelser fra bekymrede borgere, der havde bemærket uhensigtsmæssig adfærd i forretninger, som burde være lukkede. Men virksomhedsindehaverne har været gode til at lukke ned, efter vejledning fra vores patruljer. Vi har generelt en god dialog med virksomhedsindehaverne og i mange tilfælde er der tale om misforståelser" uddyber Søren Munk Frederiksen.

"Der er også nogle virksomhedsindehavere, der er blevet vejledt i forhold til at have håndsprit og gummihandsker til rådighed, men også det har de været gode til at løse. Det viste sig også, at en ret stor del af anmeldelserne ikke var rigtige. Der var tale om misforståelser af en situation eller slet og ret, at de ikke passede"

Der var samlet set kun mellem 10 og 15 hændelser og anmeldelser i politikredsen på førstedagen. Når Sydøstjyllands Politi har været forbi for at rådgive konkrete virksomhedsindehavere, vender vi naturligvis tilbage inden for de kommende dage og følger op.

De nye tiltag gælder fra den 18. marts og frem til den 30. marts.