Satte ild til pizzeria i Vestergade: Nu har de fået deres straf

Dommen faldt ved retten i Kolding. Foto: Sydøstjyllands Politi

Retten i Kolding idømte torsdag to unge mænd fra Syrien 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år for brandstiftelse.

Sydøstjyllands Politi modtog den 16. april i år en anmeldelse om indbrud i pizzaria på Vestergade i Vejle.

Da en patrulje ankom til stedet, så de foruden flammer i pizzeriaet, to hætteklædte personer med masker løbe væk af en smøge og patruljen eftersatte dem til fods. Det lykkedes at indhente den ene, som blandt andet var i besiddelse af en kniv og en lighter og derudover havde skader på kroppen, som stammede fra flugten gennem pizzariaets glasrude. Den anden mand blev senere anholdt på sin bopæl i Vejle. 

De to mænd var brudt ind i pizzariaet ved at smadre en rude og havde sat ild flere steder. Derudover havde de skåret en slange til en tændt gasflaske over. Hvis branden havde fået lov at udvikle sig, kunne det være blevet meget farligt. 

Der blev i strafudmålingen blandt andet lagt vægt på den særligt skærpende omstændighed, at der ved branden i pizzariaet opstod fare for beboerne i ejendommen.

De nægtede sig begge skyldige. De to unge mænd, der begge blev varetægtsfængslet efter dommen, udbad sig betænkningstid.