Sådan krydser du nemmest grænsen: Politiet deler gyldent tip

Foto: Shutterstock

Der er travlt ved grænsen i disse dage, men nu deler Syd- og Sønderjyllands Politi et gyldent tip, der kan danskerne hurtigt ned i grænsebutikkerne.

Ved alle grænseovergange er der fuld kontrol i disse dage. Når der opstår væsentlig kø, går politiet over til stikprøvevis kontrol, så køretøjerne kan komme hurtigere igennem. Det er dog ikke kun op til myndighederne. Nu fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi, at man bør vælge en særlig grænseovergang, hvis man har travlt med at komme over og handle billige sodavand og Nutella i kilovis. 

Sådan krydser du nemmest grænsen

Der er ved den dansk-tyske landegrænse fem grænseovergange åbne. Det drejer sig om: 

• Frøslev (motorvejen) Døgnåben  
• Kruså                         Døgnåben
• Sæd                          Døgnåben
• Padborg                    Åben dagligt mellem klokken 07.00 og 23.00 
• Pebersmark              Åben dagligt mellem klokken 07.00 og 19.00

Der er dog så godt som aldrig kø ved Pebersmark-overgangen, som ligger ca. 22 km vest for Padborg. Den kan vi meget anbefale alle at bruge i så stort omfang som muligt på de tidspunkter af døgnet, hvor der erfaringsvist her i sommerperioden opstår kø.

Skal du grænsehandle? Så læs med

En væsentlig del af kø-dannelsen er danskere, der tager på shopping i Tyskland. De kan med fordel køre over sent på dagen – eller køre over ved for eksempel Pebersmark. I weekenden er søndag en væsentlig bedre dag at køre over end lørdag i forhold til kø. 
Lastbiler må også gerne køre over ved Pebersmark.

Derudover fortæller politiet:

"Vi informerer på Twitter om væsentlig kødannelse og opfordrer også ofte her til, at man vælger for eksempel Pebersmark eller Sæd som kontrolsted. Du kan på Google Maps løbende se, hvor meget kø, der eventuelt er på vejene – også ved grænsekontrolstederne," udtaler de, inden de fortsætter: 

"Det er ikke ved overgangene i Kruså, Padborg og Frøslev muligt at åbne flere spor, da der er ikke plads at tage af ved de enkelte overgange til yderligere baner. Hav pas og eventuel anden dokumentation klar ved førerpladsen."