Politet bekræfter: Ingen hunde forgiftet i Uhrskoven

Foto: Politi.dk

Selvom vedholdende rygter siger noget andet, så er der ikke en hundemorder løs i Uhrskoven. Det fortæller politiet til Vejle24.dk

Der har været travlt på rygtebørsen i Vejle de seneste par uger. Hvor en fjer indimellem bliver til ti høns, så er der her tale om, at en kronisk syg hund er blevet til fire forgiftede hunde, som skulle være døde efter at have indtaget rottegift i en af Vejles hundeskove. Rygtet har dog intet kød på sig. Det slår vicepolitiinspektør Mikkel Ross helt fast.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet også havde hørt rygterne, som især har været ivrigt omdiskuterede på Facebook, hvor opslag i diverse grupper om livet i og omkring Vejle har fået stort opmærksomhed og skabt en livlig debat.

Selvom politiet ikke har fået en officiel henvendelse fra enten hunde-ejere eller pårørende til de dyr, der angiveligt skulle være blevet forgiftet. Så traf de alligevel en beslutning om at efterforske sagen. Derfor satte man en medarbejder til at grave i rygterne, da betjentene ofte blev konfronteret med dem.

Uhrskoven er ufarlig

“Vi har undersøgt sagen. Det drejer sig om en hund, der kommer til dyrlæge, hvor lægen så finder ud af, at den her hund er kronisk syg. Det har altså intet med forgiftning at gøre. Siden har rygterne spredt sig, men de har intet på sig,” fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Vejle Politi.

“Det drejer sig om en fjer, der bliver til ti høns. Vi har talt med tre af hundeejerne, og der er heldigvis ikke noget i vejen med nogle af dyrene. Hvis der er noget, man skal være nervøs for, så skal politiet nok gå ud og advare befolkningen. Derfor: Man kan rolig tage sin hund med i Uhrskoven.”

Han fortæller desuden, at politiet generelt er påpasselige med at melde noget ud, før de kender sagens fakta, så de hverken skaber grobund for mere snak i krogene eller forbrydelser begået af folk, der kopierer de rygter som der florerer.