Et af byens løbehjul stod i flammer på Østerbrogade

Trekantbrand stod for slukningen af løbehjulet. Foto: Henning Christensen - www.112alarm.dk

Et af Vejles 100 eldrevne løbehjule brændte mandag ud på Østerbrogade.

Ikke nok med at de elektriske løbehjul har sat ild til debatten på gader, stræder og Facebookgrupper I Vejle, nu har flammerne også fået tag i et af løbehjulene, som mandag aften brændte ud på Østerbrogade.

Det fortæller mediet 112alarm.dk.

Først på aftenen måtte Trekantbrand fra Vejle nemlig rykke ud til Østerbrogade, hvor et af løbehjulene stod i flammer. Hjulet var parkeret omme bag ved et lille hus, der ligger inde i skoven ved gaden. Efter slukningen tog brandvæsnet ligeledes strømmen fra den elektriske motor på løbehjulet, så det ikke ville bryde i brand igen.

Løbehjulene havde debut i Vejle lørdag formiddag, hvor de blev sluppet fri klokken ti.

El-løbehjul er ikke legetøj

Selvom løbehjulene kan ligne en sjov sommerfornøjelse, så gælder der stadigvæk nogle regler, når man lejer et af dem i det centrale Vejle: 

Kørsel med motoriserede løbehjul skal foregå på cykelstien.

Der gælder samme krav til lygter og reflekser for motoriserede løbehjul, som der gør til cykler. Dog skal lygterne altid være tændt under kørsel på et motoriseret løbehjul – også uden for lygtetændingstiden.

Førere af et motoriseret løbehjul skal være fyldt 15 år. Motoriserede løbehjul må dog føres af personer under 15 år, hvis kørslen sker under ledsagelse og kontrol af en myndig person, eller hvis kørslen kun finder sted på skiltede lege- og opholdsområder.

Om løbehjulene i Vejle

  • Vejle by tester fra 6. juli 2019 til 6. juli 2020 100 el-løbehjul.
  • Hver morgen sættes de 100 løbehjul ud i de fastlagte hubs.
  • I løbet af natten oplades løbehjulene, så de er køreklar næste dag igen.
  • For el-løbehjul gælder de samme regler som for cykler - løbehjulene skal køre på cykelstierne, ikke på fortove, fodgængerovergange eller i gågaden.
  • Man skal være min. 18 år for at køre på el-løbehjul.
  • Det anbefales at bruge cykelhjelm, når man kører på el-løbehjul.
  • Der kan køres ca. 30 km på en opladning.