Brandvæsnet efterslukker stadigvæk i Børkop: 74 brandfolk bekæmpede flammerne tirsdag

Tirsdag eftermiddag tårnede røgen sig op over Børkop. Foto: Shutterstock

Da storbranden i Børkop rasede vildeste kæmpede 74 brandfolk med at få ilden slukket.

Tirsdag bed de fleste mærke i en ildevarslende røgsky, der fyldte det meste af eftermiddags-himlen. Skyen kunne ses op mod 50 kilometer væk og stammede fra en stor brand, der var udbrudt på Thorsmindevej i Børkop. Straks myndighederne blev varslet om ildebranden, sendte de brandfolk, droner og andet udstyr af sted. Styrker fra Børkop, Vejle, Fredericia, Middelfart, Kolding, Vamdrup, Lunderskov og Skodborg deltog i slukningsarbejdet.

Onsdag fortæller TrekantBrand på Facebook, at slukningsarbejdet fortsat er i gang og at det - ifølge brandvæsnets vurdering - vil komme til at vare adskillige timer endnu. Tirsdag blev ikke kun dramatisk for de bilister eller borgere, der blev opmærksomme på den store brand, men også for de brandfolk, der blev kaldt til fronten for at få den slukket.

"Da branden var mest omfattende mellem kl. 15.00 og 22.00, havde TrekantBrand 74 brandfolk indsat på stedet. Herunder drone og ledelsesstøtte. Samtidig håndterede vi tre mindre hændelser, og holdt det daglige beredskab intakt på vores stationer," skriver Trekantbrand på Facebook. 

Udover de mange lokale ildsjæle sendte Beredskabsstyrelsen en kranvogn, kompressor og lys til stedet for at assistere med efterslukningen.

Derudover skriver Trekantbrand også om tidsrammen for, at de sidste gløder er slukket på Thorsmindevej. 

"Vi forventer at slukningsarbejdet vil pågå adskillige timer endnu, da det er vanskeligt at komme ind til alle de små brande under bygningsdele med videre"